14. kolo
02.12.2023 17:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Przemyslaw Frankowski (© AFP)

Další střídání stráží Lyon nespasilo. Hosté nevydolovali v bývalém těžařském městě ani bod

Fotbalisté Lyonu podlehli ve 14. kole Ligue 1 Lens na jeho půdě 2:3. Při přestřelce ve městě, kde se až do roku 1986 těžilo uhlí, byli hlavními postavami mladý stoper hostů Jake O’Brien a domácí Przemyslaw Frankowski. Oba se dokázali za svůj tým dvakrát prosadit, přičemž šťastnější byl polský záložník, jehož trefa byla nakonec vítězná. Les Gones tak nepomohl k prolomení krize ani další vyhazov trenéra Fabia Grossa.

Obrovská krize Lyonu nebrala konce, a tak se nejvyšší vedení opět rozhodlo vyhodit hlavního trenéra. Grosso vydržel v týmu pouhých sedm zápasů. Ve svém dvouměsíčním angažmá téměř přišel o oko po incidentu s fanoušky Marseille a s beznadějně posledním týmem tabulky dokázal tři body získat jen jednou. Šanci na lepší zítřky měli Les Gones proti Lens, které se vracelo do domácí soutěže po debaklu v Lize mistrů, kde inkasovalo šest branek od Arsenalu.

V úvodních minutách si pro své fanoušky připravili skvělou šanci hosté, když centr z pravé strany zakončoval Diego Moreira, hlavičku však namířil pouze do boční sítě. Další zajímavou příležitost vytvořil stále teprve 20letý odchovanec Lyonu Rayan Cherki, jenž za první tým nastupuje již pátou sezonu, nicméně jeho skvělé přihrávky nedokázal využít Ernest Nuamah. Smutek ale netrval dlouho, z následného rohu se totiž z voleje prosadil O’Brien. Irský obránce byl ovšem i u přesného zásahu loňského vicemistra, když jeho nepovedenou přihrávku dozadu zachytil Wesley Saïd, který si v samostatném úniku vychutnal zkušeného Anthonyho Lopese.

Po změně stran přebrali otěže domácí fotbalisté. Krátce po hvizdu zahajující druhou půli si vybojovali pokutový kop, který s přehledem proměnil střídající Frankowski. Moreira měl záhy obrovskou šanci, avšak střela mu absolutně nesedla, a Brice Samba ji tak naprosto s přehledem zlikvidoval. O chvíli později v ještě větší tutovce selhal Kevin Danso, jehož dělovka z bezprostřední blízkosti skončila mezi diváky. Přece jen ale vyrovnání přišlo. O’Brien se znovu nejlépe zorientoval při rohovém kopu a uklidil míč do prázdné brány. Racing Club ale uzmul vedení zpět do svých rukou, když skvělý volej Frankowskiho propadl až za Lopesova záda. V úplném závěru obdržel červenou kartu Florian Sotoca, jenže početní výhody nedokázali svěřenci Pierra Sageho využít.

Lyon tak ani po vyhazovu trenéra neuspěl a domů odjel bez bodu. V následujícím kole se 6. prosince Les Gones střetnou s Marseille, Racing Club změří o dva dny později síly s Montpellierem.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele