23. kolo
25.02.2024 17:05 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Goncalo Ramos (© AFP)

Rennes se v Parku princů k výhře neprokličkovalo, PSG si pomohlo vymodlenou penaltou

Fotbalisté Rennes remizovali ve 23. kole Ligue 1 na stadionu PSG 1:1. Skóre otevřel ve 33. minutě Amine Gouiri, jenž si poradil hned s několika hráči soupeře a nádherně zakončil do horního rohu brány. Jeho trefa zároveň připomněla fanouškům Les Rennais události z loňského března, kdy červenočerní v Parku princů vyhráli bez inkasovaného gólu. To se jim však tentokrát nepodařilo, protože v posledních minutách utkání vyrovnal z diskutabilní penalty Goncalo Ramos. Stejnému muži byla navíc jen o chvíli dříve totožná příležitost odepřena.

Jedna z největších hvězd světového fotbalu Kylian Mbappé se podle všeho již dohodl s Realem Madrid na smlouvě od příští sezony. Nabitý kádr Pařížanů však v lize vítězil i v zápasech, ve kterých začínala francouzská megastar na lavičce náhradníků. Na trávníku nicméně nescházela proti Rennes, které z posledních pěti vzájemných duelů vyhrálo hned tři s čistým štítem.

A pro nulu na kontě obdržených branek si evidentně přijelo i tentokrát, protože se hráči hostů zodpovědně seskupili před vlastním vápnem a soupeři takřka nic nedovolili. PSG se proto v první půli dostalo do jediné výraznější šance, a to když ve 20. minutě vytáhl Vitinhovu ránu konečky prstů Steve Mandanda. Průběh střetnutí připomínal poslední ligovou bitvu Pařížanů proti Nantes, v níž mělo PSG balon na kopačkách 77 procent hracího času. O to větším šokem proto bylo fantastické sólo Gouiriho, jenž prokličkoval až do šestnáctky a šajtlí poslal míč do šibenice. Alžířan si navíc ve 36. minutě střihl druhé kolo a po další individuální akci jej zradilo až zakončení.

Ve druhém dějství zpočátku působilo Rennes aktivněji i v mezihře. Až v 59. minutě o sobě dal poprvé výrazněji vědět Ousmane Dembélé, jehož kroucený pokus zneškodnil Mandanda. Na druhé straně pořádně zahrozil autor hattricku v Evropské lize proti AC Milán Benjamin Bourigeaud, jenž z malého vápna těsně minul bránu Gianluigiho Donnarummy. Domácí stupňovali tlak, ale v síti neskončila ani hlavička Danila Pereiry po rohovém kopu. Pařížané se proto v závěru snažili vybojovat alespoň pokutový kop, na nasimulovaný pád Ramose si ovšem hlavní sudí posvítil u videa. Portugalec to přesto na konci nastavení zkusil ještě jednou a napodruhé se na něj již usmálo štěstí, když si sám s nařízenou penaltou nekompromisně poradil.

Rennes tak s favoritem vybojovalo jen bod. Úřadující mistr 1. března započne příští kolo v Monaku, hosté o dva dny později přivítají Lorient.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Buda

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele