25. kolo
10.03.2024 13:00 CET
2 : 2
(2:2)

Reportáž

Gonçalo Ramos (© AFP)

Reims z přestřelky v první půli vykouzlilo bod, PSG v promíchané sestavě opět klopýtlo

Utkání 25. kola Ligue 1 mezi PSG a Reims přineslo remízu 2:2. Branky padaly pouze v bláznivém úvodním dějství, v němž šli hosté do vedení v sedmé minutě, kdy hrubku Achrafa Hakimiho dokázal potrestat Marshall Munetsi. Favorit se ovšem po čtvrthodině hry nadechl k obratu během dvou minut, pod který se podepsal především Goncalo Ramos. Červenobílé nakonec dovedl k bodu zásah Oumara Diakitého ze sklonku poločasu. Domácí tak sice v lize již potřetí v řadě jen remizovali, podařilo se jim však alespoň pošetřit výraznou část standardní základní jedenáctky.

PSG po zvládnutém dvojzápase s Realem Sociedad postoupilo do čtvrtfinále Ligy mistrů, v domácí soutěži ovšem předešlé dva duely nedopadly podle jeho představ. Remízy s Monakem a Rennes mu však při devítibodovém náskoku na čele tabulky příliš vrásek neudělaly. Reims, které bojovalo o evropské poháry, ale cítilo slušnou šanci podruhé za sebou v Parku princů bodovat.

První velká šance nicméně přišla po hrubce stálice domácího týmu Hakimiho. Maročan bídným pokrytím balonu umožnil vsítit jednu z nejsnadnějších branek kariéry Munetsimu. Na vyrovnání se nečekalo dlouho, pouhých 10 minut nato totiž perfektně zahraným rohem odčinil úvodní nepozornost Hakimi a po hlavičkovém souboji Yunise Abdelhamida a Ramose skončil míč v síti. Ačkoliv tato situace byla do statistik zapsána jako vlastní gól remešského kapitána, portugalský forvard o zápis na listinu střelců nepřišel. O pouhé dvě minuty později totiž dokonal obrat francouzského hegemona suverénním zakončením z malého vápna. Náskok si však Les Parisiens do šaten neodnesli, v závěru první půle si Diakité perfektně načasoval náběh za obranu a precizně utaženou ranou na vzdálenější tyč nedal Keyloru Navasovi šanci.

Ve druhé půli mohl Emmanuel Agbadou zařídit druhý obrat, v jasné gólové pozici ovšem balon zasáhl pouze ramenem a brankovou konstrukci výrazně minul. Zajímavější parametry měl pokus Ramose zpoza vápna, cestu mu však zkřížila hradba těl Les Rouge et Blanc. Ani příchod ofenzivní superstar Kyliana Mbappého v 73. minutě ale ke změně nerozhodného výsledku nevedl.

Pařížané tak opět získali jen bod. Další utkání je čeká 17. března v Montpellieru, Reims ve stejný den vyzve Méty.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele