19. kolo
28.01.2024 20:45 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Mathias Pereira Lage (© AFP)

Nezastavitelný Brest v Parku princů senzačně obral suverénní PSG o body

PSG v souboji dvou rozjetých celků neudrželo slibný dvougólový náskok a v 19. kole Ligue 1 nakonec pouze remizovalo s Brestem 2:2. Lídr tabulky přitom díky brankám Marca Asensia a Randala Kola Muaniho ještě v úvodu druhé půle pohodlně vedl, ze strany Pařížanů ale přišlo uspokojení následované postupným návratem červenobílých zpět do hry. Už 10 minut po změně stran totiž hosté vstřelili kontaktní gól a konečnou dělbu bodů zařídil v závěrečné desetiminutovce střídající Mathias Pereira Lage. Oba soupeři tak opět potvrdili, že příliš často neprohrávají. Domácí v nejvyšší soutěži neodešli bez bodu od poloviny září, zatímco Piráti naposledy naplno neuspěli na začátku listopadu.

Nedělní večer přinesl fanouškům ve Francii podle aktuálních forem šlágr kola. Za velkého favorita zajisté platili fotbalisté PSG, kteří proti Brestu ještě v novodobé historii v soutěžním klání neprohráli. Hosté ovšem přijížděli do Paříže jako celek, který se před tímto kolem nacházel na třetí příčce s aktuální sérií devíti střetnutí v řadě bez porážky, přičemž hned osm z nich bylo vítězných.

Již po necelých 10 minutách o sobě dal poprvé vědět Kylian Mbappé. Ikona domácích se šikovně uvolnila v šestnáctce a zkusila překvapit Marca Bizota přízemní ranou mezi nohy. Zkušený Nizozemec však předvedl jistý zákrok. V dalším průběhu zápasu Pařížané polevili a pustili Brest k nebezpečnému zakončení. Hlavičkující Jérémy Le Douaron ale těsně minul. Navzdory poněkud ospalému výkonu přece jen otevřelo ve 38. minutě skóre PSG. Bradley Barcola chytrým obloučkem přes dva obránce oslovil Asensia, jenž z voleje uklidil padající míč k zadní tyči. Bývalý hráč Realu Madrid sehrál důležitou roli také v samotném závěru poločasu, kdy Kolo Muani dorazil jeho střelu do odkryté sítě.

Zpackaný závěr úvodního dějství nakopl Piráty po změně stran k velmi aktivnímu výkonu. Za ten byli odměněni kontaktním gólem v 55. minutě, kdy pomalý pokus Mahdiho Camary nešťastně tečoval mimo dosah Gianluigiho Donnarummy bránící Danilo Pereira. Les Parisiens se sice postupně podařilo tlak Brestu otupit, v 80. minutě nicméně podruhé inkasovali. Pereira Lage si v malém vápně našel pas Martína Satriana a krásnou patičkou zasunul balon k bližší tyči. Hosté závěrečný nápor úřadujícího mistra ustáli a mohli slavit velmi cenný bod.

PSG tak před domácím publikem poprvé od září ztratilo. V následujícím kole se 2. února střetne se Štrasburkem, Piráti změří o dva dny později síly s dalším silným soupeřem z Nice.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele