8. kolo
08.10.2023 13:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Pierre-Emerick Aubameyang (© AFP)

Aubameyang po letech gólově pozdravil Francii. Marseille přerušila více než měsíční zmar

Hráči Marseille porazili v osmém kole Ligue 1 Le Havre 3:0 a po šesti soutěžních zápasech bez výhry oslavili tříbodový zisk. Významný podíl na úspěchu Olympioniků měl 34letý útočník Pierre-Emerick Aubameyang, který se prosadil ve francouzské nejvyšší lize poprvé od dubna roku 2013, kdy před přestupem do Dortmundu řádil v dresu St. Étienne. Hostům ve stahování dvougólového manka rozhodně nepomohl Rassoul Ndiaye, jenž po dvou zbytečných faulech opustil hřiště ještě před přestávkou.

Domácí fotbalisté se nepyšnili dobrou formou, když v posledních čtyřech ligových zápasech ani jednou naplno nebodovali. Chuť si chtěli spravit proti nováčkovi soutěže z Le Havru, který na jejich půdě vyhrál naposledy v roce 1938. Hosté však zažívali až překvapivě povedený vstup do sezony, ze kterého těžil převážně útočník Nabil Alioui, jenž si v tomto ročníku připsal už čtyři přesné trefy.

Úvod zápasu zvládli hosté poměrně obstojně, vaz jim ovšem zlomila situace z 18. minuty. Iliman Ndiaye převzal míč ve středu hřiště a následně se vydal na sebevědomý průnik do šestnáctky Le Havru, kde zkoušel prudkou nahrávkou před bránu najít někoho ze spoluhráčů. To se mu sice nepovedlo, avšak bránící Arouna Sangante zasáhl balon tak nešťastně, že vlastním gólem otevřel skóre.

Marseille tento moment uklidnil, což se projevilo o pár chvil později, když Amine Harit narýsoval fantastickou přihrávku na Aubameyanga. Ten následně ve velké šanci prokázal ledový klid, neboť vyběhnuvšího gólmana překonal elegantním lobem. V závěru půle ještě zkázu týmu z Normandie dokonal Rassoul Ndiaye, který obdržel druhou žlutou kartu.

Po návratu ze šaten předvedl něco ze svého umění aktivní Harit. Ten další skvostnou přihrávkou vybídl ke skórování Ilimana Ndiayeho, tomu ale gólovou radost sebral včasným výběhem Arthur Desmas. S přibývajícím časem začalo tempo hry postupně vadnout. Domácím stačilo klidnou kombinací kontrolovat výsledek a výrazným držením míče nedat soupeři jakoukoliv příležitost na zdramatizování duelu, což se jim do puntíku podařilo.

V 80. minutě mohl navýšit náskok Olympioniků Iliman Ndiaye, jenže ani ve druhé vyložené šanci nedokázal vyzrát na Desmase. To se však povedlo o chvíli později jinému Senegalci Ismaïlu Sarrovi, jemuž míč před prázdnou branku naservíroval elegantní patičkou Aubameyang.

Souboj týmů ze středu tabulky zvládli lépe hráči Marseille, kteří 21. října vyzvou Nice. Le Havre o den dříve přivítá vicemistry z Lens.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (1)

Přidat komentář
El Fáňos

Výsledek dobrý, výkon celkem taky, ale Gattuso bude asi dost tragédie. Druhý poločas Le Havre V 10skoro lepší na hřišti. Gattuso vůbec nestřídá, takticky je to spíš na tom, co vymyslí hráči. A vůbec nechápu proč vyřadil Lodiho, který je o level lepší fotbalista, než přes nohu hrající Murilo. Taky jsem zvědavý, jestli posadí Rongiera, který toho hodně nabeha, ale jinak by potřeboval 2x zápasy na lavičce, protože hraje pod svoje možnosti a nad svoje možnosti často střílí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele