2. kolo
19.08.2023 19:00 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Montpellier zchladil rozpálené fanoušky Lyonu. Poprvé ve Francii pálil reprezentant Jordánska

Hráči Lyonu pokračovali v nevýrazném výkonu z úvodního klání sezony a ve druhém kole Ligue 1 prohráli na svém hřišti s Montpellierem 1:4. Hosté se nenechali ovlivnit sužujícím horkem a už do přestávky dvakrát skórovali, po změně stran navíc svou druhou brankou v zápase zvyšoval vedení Mousa Al-Tamari, jordánská posila z Belgie. Les Gones pak sice rychle snížili, jenže jakékoliv naděje na obrat podobný tomu z minulého vzájemného střetnutí zahodil svým vyloučením Alexandre Lacazette, autor jediné trefy domácích.

Lyon se v úvodním kole nepředvedl v dobrém světle, když prohrál se Štrasburkem. Malým pozitivem alespoň bylo, že se po čtyřech přípravných utkáních bez vstřelené branky prosadil Nicolás Tagliafico. Les Gones ovšem doufali v probuzení jejich hlavní útočné zbraně - Lacazetta. Montpellier v prvním zápase ročníku taky své fanoušky příliš nepotěšil, když v 90. minutě ztratil vedení proti nováčkovi z Le Havru.

Od začátku utkání byl aktivnější hostující celek a svou převahu dokázal přetavit ve 20. minutě na úvodní gól. Brankář domácích zmatkoval při rozehrávce a místo spoluhráče trefil Arnauda Nordina, kterému stačilo míč dopravit do brány. La Paillade nebylo daleko od dalšího přesného zásahu, leč tentokrát Kikimu Kouyatému chyběly centimetry, aby jeho hlavička zapadla pod břevno. Ve 39. minutě už ale navýšení přišlo. Al-Tamari přesprintoval půl hřiště, udělal kličku bránícímu hráči a nakonec i přesně zakončil.

Po přestávce to byl opět Al-Tamari, který utekl obraně, avšak jeho zakončení mířené na jesle, brankář přečetl. V 66. minutě zkusil štěstí ze standardky Lacazette, leč jeho pokus vytáhl zkušený Benjamin Lecomte. Záhy se ale opět prosadili hosté. Byl to velmi podobný scénář jako u druhého gólu, protože po výkopu Lecomta se na půlící čáře míče zmocnil Al-Tamari, který si to šinul až k bráně, kde sebevědomě doprostřed brány zakončil.

Tentokrát ale Olympique dokázal odpovědět rychle. O kontaktní branku se postaral dosud trápící se Lacazette. Dlouho mu úsměv na tváři nevydržel, poněvadž v 80. minutě obdržel od hlavního sudího červenou kartu za surový zákrok na Téjiho Savaniera. Závěrečnou tečku přidal v 89. minutě ještě Akor Adams, který zvládl rutinní práci v podobě trefení odkryté domácí branky.

Lyon tak ani ve druhém utkání na body nedosáhl. V dalším kole jej čeká souboj s Nice, Montpellier se ve stejný den střetne s Reims.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele