17. kolo
20.12.2023 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Lyonu (© AFP)

Lyon nechal předvánoční sběr bodů na poslední chvíli. Z pásma sestupu jej vynesl Lacazette

Nantes nestačilo v 17. kole Ligue 1 na Lyon, se kterým padlo těsně 0:1. Domácí celek se po zkušenostech z většiny svých zápasů v dosavadním průběhu ročníku poučil a v posledních týdnech začal stavět na pevné defenzivě. Ke třetímu čistému kontu v řadě navíc přidal vstřelený gól i kapitán Alexandre Lacazette, jenž v předchozím domácím duelu srazil hattrickem Toulouse. Olympique se tak po dalším vítězství odpoutal od sestupových pozic a přiblížil se Kanárkům na rozdíl dvou bodů.

Fotbalisté Lyonu začali vidět světlo na konci tunelu, když dvakrát v řadě vyhráli bez inkasované branky a v tabulce povyskočili z poslední příčky. Na vlně vítězství chtěli Les Gones pokračovat i před vlastními fanoušky, kde přivítali ve vloženém kole Nantes. Hosté se naopak po velmi solidním startu sezony začali výsledkově i herně trápit, o čemž svědčila jen jedna výhra z předchozích sedmi klání.

Od úvodních minut se hrálo především mezi šestnáctkami a nebylo k vidění mnoho výrazných šancí. Na první nebezpečné zakončení si museli diváci počkat až do 33. minuty. Po rohovém kopu se dostal k hlavičce Dejan Lovren, zamířil do pravé části branky, jenže kvůli skvělému zákroku Albana Lafonta musel odložit gólovou radost. O několik chvil později hlavičkoval také Lacazette, jeho zakončení ale nepředstavovalo velkou hrozbu a hostující gólman si v tomto případě připsal lehký zákrok.

Na začátku druhé půle už byl Lacazette úspěšnější, když po přihrávce Rayana Cherkiho, který utekl obráncům po pravém křídle, dopravil balon ze snadné pozice do odkryté části branky. Po obdrženém gólu sice Kanárci více drželi míč na svých kopačkách, ale do nebezpečných situací se nebyli schopni dostat. Naopak to byl Lyon, kdo se dostal do zajímavých zakončení. V 76. minutě zkoušel překvapit gólmana z úhlu Lacazette a následně střelou z hranice pokutového území také Cherki. V obou případech si ale připsal Lafont dobré zákroky.

Lyon tak opět potvrdil vzrůstající formu a doma získal další tři body. Oba celky sehrají následující ligový zápas 14. ledna. Les Gones změří síly s Le Havre, Nantes poté vyzve doma Clermont.

Autor: Livesport.cz / Miloslav Prášek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele