17. kolo
20.12.2023 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Terem Moffi (© AFP)

Nice se vrátilo do zajetých defenzivních kolejí. Zamlžený útočný výkon osvěžil žolík Moffi

Nice ve šlágru 17. kola Ligue 1 zvítězilo na domácím hřišti nad Lens 2:0. Nejzajímavějším momentem zápasu dlouho zůstávalo krátké přerušení způsobené zhoršenou viditelností od pyrotechniky neukázněných fanoušků. Dění na samotném hřišti oživil až příchod Terema Moffiho, jenž během pěti minut na trávníku proměnil penaltu a orazítkoval výsledek přesnou hlavičkou. Nigerijský útočník si připsal dva góly v rámci jednoho soutěžního utkání Orlů již počtvrté v aktuálním kalendářním roce a zasloužil se o setrvání domácích na druhé příčce tabulky. Ti tak zároveň po třech zápasech bez čistého konta opět potvrdili roli nejlepší defenzivy soutěže.

Ještě před několika týdny bylo Nice pevně v boji o titul, jenže z posledních tří utkání dvakrát překvapivě padlo, a na PSG tak začalo ztrácet pět bodů. Ego hráčů mohlo být před zápasem se silným Lens značně pošramocené, jelikož poslední prohra Orlů přišla proti nováčkovi soutěže z Le Havre. Racing Club naopak vstupoval do duelu s fantastickou šňůrou 11 ligových klání bez porážky, díky které se po nepovedeném úvodu ročníku vyhoupl na sedmou příčku jen dva body od top čtyřky.

Utkání sotva začalo a část fanoušků znepříjemnila fotbalový zážitek zapálenými dýmovnicemi, po krátkém přerušení ale mohl souboj pokračovat. Množství faulů zabránilo většímu množství střel a ani z rohových kopů nikdo brankáře dlouho neohrozil.

Na zápas se ale dobře vyspaly obrany obou týmů, jak pokus Przemyslawa Frankovského, tak i Morgana Sansona po uplynutí 20. minuty odvrátily. Skvělý zákrok si po půlhodině hry připsal Brice Samba, který pohotově zareagoval na rádoby snadné zakončení Evanna Guessanda. Oproti tomu Florianu Sotocovi sebral radost z gólu ofsajd.

První velká šance přišla paradoxně až z přímého volného kopu v 58. minutě. David Costa ale napálil smolně pouze levou tyč a ani on se do střelecké listiny nezapsal. Předváděná hra nadále nepřipomínala souboj týmů z předních příček tabulky, proto si musel o slovo říct Moffi, jenž jen několik minut po příchodu na hřiště dostal důvěru a postaral se o úspěšnou exekuci pokutového kopu.

Po prvním gólu se najednou "Orlům" útočilo lépe a nigerijský útočník přidal k proměněné penaltě i přesnou hlavičku z bezprostřední blízkosti a vypracoval domácím pohodlný náskok, který vydržel až do konce.

Nice tak napravilo zaváhání z minulého kola a doma získalo tři body. Oba celky se vrátí zpět do ligové akce po Novém roce. Orli změří 13. ledna síly s Rennes, Lens vyzve o den později PSG.

Autor: Livesport.cz / Josef Gotvald

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele