27. kolo
31.03.2024 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Mostafa Mohamed (© AFP)

Kanárci z Nantes vylétli po překvapivé výhře v Nice ze zóny ohrožení

Fotbalisté Nantes zvítězili ve 27. kole Ligue 1 na stadionu Nice 2:1, díky čemuž se posunuli z barážové pozice, na níž víkendový program zahajovali. Kanárci měli skvělý vstup do utkání, když se již v 19. minutě prosadil mladý útočník Matthis Abline, který se trefil poprvé od loňského září. Celek z jihu Francie na trefu hosta z Rennes sice zareagoval proměněnou penaltou v 72. minutě, jen o pár chvil později však pokutový kop zužitkoval i Mostafa Mohamed. Orli tak zůstali na páté příčce s tříbodovou ztrátou na Lille.

Nice v minulém kole konečně prolomilo hrozivou formu, když po šesti soutěžních kláních bez vítězství porazilo Lens 3:1. Orli potřebovali po reprezentační pauze nabrat zpět sebevědomí celku, jenž byl ještě v polovině sezony na druhé příčce. Před tímto kolem se totiž nacházeli mimo pozice zajišťující Ligu mistrů. O poznání hůře na tom však bylo Nantes, které mělo i kvůli třem prohrám v řadě plné ruce práce se záchranou.

Poněkud opatrný úvod utkání rozproudil v 19. minutě prvním gólem hostující Abline, jenž po centru Kelvina Amiana vyšplhal nad soupeřovu obranu a přesnou hlavičkou uklidil míč za záda Marcina Bulky. Domácí čtyřnásobný francouzský mistr se překvapivě dlouho do výrazného zakončení nepropracoval a dokazoval nejhorší ofenzivu ze všech celků první poloviny tabulky. Do kabin se tak hráči Nice odebrali s jednogólovým mankem.

Byli to ale fotbalisté Nantes, kteří mohli v druhém poločase z protiútoku navýšit skóre. Nejlepší střelec Mostafa Mohamed vybídnul skvostnou přihrávkou do samostatného úniku svátečního střelce Moussu Sissoka, jenž ale tváří v tvář proti Bulkovi neuspěl. Zvrat v utkání tak přišel v 69. minutě, kdy byl ve vápně sestřelen střídající Evann Guessand a z následného pokutového kopu srovnal nejlepší střelec Nice Terem Moffi. Penalta se ale záhy kopala i na druhé straně, když nabídnutou šancí tentokrát nepohrdnul Mostafa Mohamed a se štěstím vrátil Kanárkům vedení. Žlutozelení přežili i následné osmiminutové nastavení a z jihu Francie si odvezli všechny tři body.

Nice tak roli favorita nezvládlo a doma nevyhrálo již počtvrté v řadě. Oba celky sehrají další ligový zápas 7. dubna. Les Aiglons se utkají s Reims, Kanárci vyzvou Lyon.

Autor: Livesport.cz / Robert Dinter

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele