10. kolo
29.10.2023 15:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Toulouse to po výprasku na Anfieldu schytalo i v lize. Montpellieru tentokrát výhru fanoušci nevzali

Fotbalisté Montpellieru dokázali poprvé v sezoně urvat na domácí půdě tři body, když zvítězili v utkání 10. kola Ligue 1 nad Toulouse 3:0. La Paillade o svém úspěchu rozhodli už ve 13. minutě, kdy se prosadil Akor Adams. Letní posila z norské ligy pak společně s Khalilem Fayadem přidala ve druhé půli ještě po jednom zásahu a zasloužila se o nápravu po nepěkném závěru posledního domácího zápasu s Clermontem. Hosté tak po nevydařeném duelu na evropské scéně proti Liverpoolu prohráli i ve francouzské soutěži, v jejíž tabulce zůstali ve spodní polovině.

Příznivci Montpellieru se v průběhu týdne dozvěděli, jaký trest postihne klub za neukázněnost fanoušků v předminulém kole, kdy bylo domácí utkání proti Clermontu předčasně ukončeno po tom, co dělobuch zranil gólmana soupeře. Disciplinární komise rozhodla, že se zápas bude opakovat a La Paillade přijdou v tabulce o jeden bod. Nevydařené období soupeře chtělo využít Toulouse, které v lize neprohrálo tři klání v řadě a v minulém ročníku dotáhlo oba vzájemné duely do vítězného konce.

Do první šance zápasu se mohl dostat hostující Frank Magri, jeho střela v pádu ovšem mířila mimo a hlavní sudí byl hluchý i vůči jeho stížnostem ohledně držení obráncem. Ve 13. minutě tak jásali domácí příznivci. Adamse našel v pokutovém území exkluzivním pasem Téji Savanier a mladý Nigerijec nedal svou šajtlí po zemi brankáři šanci zakročit. Le Tef mohli vyrovnat po půlhodině hry, přízemní střela Yanise Begraouiho měla potřebnou razanci, ale větší problémy brankáři La Paillade nenadělala. Na hrací ploše bylo ke konci první půle ještě poměrně rušno a hlavní rozhodčí rozdal do pauzy nakonec čtyři žluté karty.

Po chybě obránce se v 53. minutě zjevil sám před brankářem Adams, byl ovšem odmítnut skvělým zákrokem brankáře Guillaumem Restesem. Obrana hostů si však nadále koledovala a rezultoval z toho druhý gól domácích. Na centr z rohového kopu si naskočil Kiki Kouyaté a přistrčil míč hlavou přímo na nikým nehlídaného Fayada. Ten prázdnou bránou nepohrdl a navýšil vedení týmu z jihu Francie. Osud utkání pečetil svou druhou trefou večera v 72. minutě Adams, pro kterého se jednalo již o sedmý zásah v letošním ročníku. Hosty od většího debaklu zachránila ještě branková konstrukce, zapsání Mousy Al-Tamariho do listiny střelců k jeho smůle odmítla pravá tyč.

Fotbalisté Montpellieru tak utkání navzdory nepříjemnostem z posledních týdnů zvládli. V příštím kole se 3. listopadu představí na půdě silného PSG. Toulouse přivítá o dva dny později Le Havre.

Autor: Livesport.cz / Marek Spilka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele