3. kolo
27.08.2023 15:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Teddy Teuma (© AFP)

Reims uloupilo v Montpellieru tři body. První porážku La Paillade režíroval maltský záložník

Fotbalisté Reims pokračovali v dobrých výkonech i na půdě Montpellieru, kde zvítězili ve třetím kole Ligue 1 3:1. Hosté rozhodli o své výhře již v prvním poločase, kdy vsítili dva góly. Hlavní postavou utkání byl Teddy Teuma, jenž na první branku nahrával a další dvě sám vstřelil. La Paillade tak poprvé v letošním ročníku poznali chuť porážky, zatímco červenobílí uzmuli tři body podruhé v řadě a posunuli se do první čtveřice v tabulce.

Jihofrancouzský celek se v úvodu nového ročníku těšil nad očekávání dobrým výsledkům. V prvním kole mu sice utekl triumf kvůli inkasovanému gólu z 90. minuty, vše si však vynahradil o týden později, kdy překvapivě lehce zvítězil na hřišti Lyonu 4:1. Lví podíl na tom měla především letní posila z norského Lilleströmu Akor Adams. Nigerijský útočník se ve zmiňovaných duelech trefil dohromady třikrát. O velkou ofenzivní oporu naopak přišli hosté, ti se ale i bez Folarina Baloguna, který se po hostování vrátil do Arsenalu, dočkali v minulém utkání první výhry, když doma porazili Clermont.

Hostující fotbalisté si krátce po úvodním hvizdu vypracovali zajímavou střeleckou příležitost. Po šikovné otočce zakončoval japonský křídelník Keito Nakamura, ovšem míč prosvištěl kousek od levé tyče. Horko bylo ale i před bránou soupeře. Na rohový kop naskočil Kiki Kouyaté, jenže 26letý stoper mířil nad. To před brankou hostů hlavičkoval daleko přesněji velezkušený Yunis Abdelhamid a nedal brankáři žádnou šanci. Vedení ještě navýšil nádherně kopnutým přímým kopem technicky obdařený Malťan Teuma. V nastaveném čase stihl po parádní individuální akci vsítit kontaktní branku Mousa Al-Tamari prudkou ranou na přední tyč.

Hráči v pruhovaných dresech chtěli za každou cenu srovnat co nejdříve, a tak vlétli na soupeře po změně stran jako uragán. Jejich pozitivní nálada však netrvala dlouho. Znovu byl totiž středem pozornosti Teuma, jenž ideálně trefil míč z voleje, a Benjamin Lecomte tak opět tahal balon z vlastní sítě. O pár minut později si tuto činnost mohl zopakovat, poněvadž Reims dostalo možnost pokutového kopu. Lecomte tentokrát svůj tým ohromně podržel, jelikož příležitost Oumara Diakitého fantasticky vychytal. La Paillade ovšem chycená penalta nedodala potřebné sebevědomí na zvrat utkání, a tudíž hráči ve světle modrých dresech odjeli se všemi třemi body do Reims.

Hosté tedy dotáhli duel do úspěšného konce a protáhli sérii neporazitelnosti na hřišti jihofrancouzského celku již na pět soutěžních zápasů. V příštím kole se Reims představí na hřišti Mét, kam zamíří 3. září. Montpellier ve stejný den změří síly s Lille.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele