13. kolo
26.11.2023 15:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Brestu (© AFP)

Brest přerušil výsledkovou mizérii. Opomenutý střelec tentokrát Montpellier z potíží nevytáhl

Fotbalisté Brestu zvítězili ve 13. kole Ligue 1 na hřišti Montpellieru 3:1, a ukončili tak nelichotivou sérii pěti zápasů bez triumfu. K úspěchu je nečekaně nasměroval hráč domácího celku, neboť si ve 20. minutě vstřelil vlastní gól Maxime Estéve. La Paillade se sice brzy po změně stran podařilo vyrovnat, zhruba po hodině hry ovšem výhru hostů trefil střídající Mathias Pereira Lage. Tentokrát svému týmu nepomohl ani jinak ve výborné formě hrající útočník Akor Adams, jenž byl vcelku překvapivě vynechán z poslední nominace nigerijského národního mužstva.

Brest se po vydařeném úvodu sezony tabulkou propadl, když pětkrát za sebou nevyhrál a třikrát v řadě dokonce prohrál. Nutno podotknout, že se hned ve čtyřech případech Piráti střetli s týmy, které před reprezentační pauzou figurovaly na pozicích zaručujících účast v Lize mistrů. Montpellier tak pro ně měl představovat přijatelnějšího soka, celek z jihu Francie ovšem ztratil před domácím publikem dosud jediný zápas.

Utkání nabralo rychlý spád hned v úvodních minutách. O ohrožení branky se nejprve pokoušeli po přímém kopu domácí, brankář Pirátů Marco Bizot si nicméně situaci pohlídal a bleskově založil protiútok svého mužstva. Ten však k prvnímu gólu také nevedl, neboť ve střehu byl i gólman La Paillade. Obrovská šance se po rohovém kopu naskytla Adamsovi. Formou oplývající útočník ale z hranice malého vápna Bizota neprostřelil. Ve 20. minutě potkal Montpellier smolný moment. Ve snaze zablokovat střelu Romaina Del Castilla si Estéve srazil míč hlavou do vlastní branky, čímž poslal hosty do vedení.

Krátce po změně stran se domácím naskytla obrovská příležitost k vyrovnání. Nařízené penalty se chopil kapitán Téji Savanier a balon od jeho kopačky zamířil nechytatelně k levé tyči. Mistr ze sezony 2011/2012 si vytvářel další a další příležitosti a zdálo se být otázkou času, než se chopí vedení. K údivu všech přihlížejících se ale radovali hosté. Dlouhý nákop z vlastní poloviny hřiště famózně sklepl do vápna Steve Mounié, čímž vytvořil parádní šanci Pereirovi Lagemu, který se přízemním zakončením k levé tyči nemýlil. V nastavení dal finální podobu výsledku Kamory Doumbia, který se trefil do pravé šibenice.

Montpellier tak na svém hřišti podruhé v sezoně prohrál. Další duel jej čeká už 29. listopadu, kdy bude hostit v dohrávce osmého kola před prázdnými tribunami Clermont. Piráti se se stejným soupeřem střetnou 3. prosince.

Autor: Livesport.cz / Daniel Kos

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele