31. kolo
26.04.2024 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Nantes (© AFP)

Útočníci Montpellieru a Nantes se v remízovém souboji vystříleli v úvodní sedmiminutovce

Montpellier remizoval ve 31. kole francouzské Ligue 1 na vlastním hřišti s Nantes 1:1. Tým z jihu Francie, který se v posledních zápasech pyšnil solidní formou, začal lépe a bleskově vedl po gólu Akora Adamse. Žlutozelení nicméně dokázali zásluhou Matthise Ablineho manko kvapem smazat a od sedmé minuty se hrálo opět za nerozhodného stavu, jenž vydržel až do závěrečného hvizdu.

Jen čtyři celky se ve francouzské nejvyšší soutěži mohly pyšnit ziskem 10 bodů z posledních čtyř duelů. Kromě PSG, Monaka a Lille se to povedlo také Montpellieru, o jehož nedávné výhře v Remeši rozhodl pozdní gól hvězdy Asijského poháru Mousy Al Tamariho. Nantes ovšem nemuselo cestovat na jih země vystrašené, jelikož zvítězilo ve čtyřech z posledních pěti venkovních klání.

Montpellier se ujal vedení už ve druhé minutě, kdy se z první větší šance prosadil Adams, který zakončil geniální přihrávku za záda bezmocného brankáře Kanárků Albana Lafonteho. Žlutozelení ale dokázali bleskurychle odpovědět. V sedmé minutě zařídil vyrovnaný stav Abline, jenž se ve spolupráci s kolegou Mostafou Mohamedem nekompromisně vypořádal se statickou obranou týmu La Paillade. V porovnání s úvodními minutami poté na hřišti zavládl znatelný útlum. Probuzení přišlo až krátce před koncem úvodní půle, kdy Mostafa Mohamed hlavičkou nastřelil míč na bránu, již hájil Benjamin Lecomte.

Na oko nepříliš pohledný fotbal s minimem útočných šancí se hrál i po změně stran. Trenéři se snažili promluvit do osudu utkání důkladnou obměnou sil, ale ani to nevedlo k razantnějšímu nárůstu ofenzivních příležitostí. Toto tvrzení podpořil fakt, že ani jeden z týmů ve druhé půli nevystřelil na bránu. Jediným výraznějším zápisem do statistik se tak staly dvě červené karty, které za jasné fauly obdrželi postupně Lucas Mincarelli a Arnaud Nordin.

Venkovní forma Nantes se tedy projevila na jihu Francie ziskem bodu. V příštím kole se představí 4. května v Brestu, Montpellier bude hrát o den dříve v Toulouse.

Autor: Livesport.cz / Adam Stránský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele