1. kolo
13.08.2023 15:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Rasmus Nicolaisen (© AFP)

Objevení nového exekutora penalt Nantes k bodům nevedlo. Obrat Toulouse rozjel marocký šikula

Toulouse předvedlo na půdě Nantes v prvním kole Ligue 1 znamenitý obrat a vyhrálo 2:1. O úvodní trefu domácích se postaral již ve 13. minutě proměněným pokutovým kopem Mostafa Mohamed, jenž převzal roli penaltového exekutora po přestupu letité opory domácích Ludovica Blase do Rennes. Jeho gól však Kanárkům k bodům nestačil. Po hodině hry totiž dokázal vyrovnat mladý Maročan Zakaria Aboukhlal, který byl v uplynulém ročníku s bilancí 10 branek a pěti asistencí nejproduktivnějším hráčem svého celku, a v závěru pak rozhodl Rasmus Nicolaisen.

Před reprízou posledního finále francouzského poháru se musel především jeho vítěz z Toulouse, který ve finále na Stade de France před několika měsíci deklasoval Kanárky vysoko 5:1, vyrovnat s odchodem většího počtu hráčů. Mezi ně patřil také Veljko Birmančevič, který toho času již svými výkony dělal radost fanouškům pražské Sparty. Žlutozelení měli vzhledem ke zmiňovanému debaklu svému soupeři co vracet, museli však zůstávat pokorní, neboť se v minulém ročníku zachránili až díky triumfu z posledního ligového kola.

Poražený celek z letošního finále Coupe de France rozvlnil síť již ve 13. minutě. V pokutovém území totiž příliš tvrdě zahrál záložník Toulouse Cristian Cásseres a penalta byla na světě. Exekuci si vzal na sebe Mostafa Mohamed, ten pak balon umístil přesně do pravého růžku soupeřovy branky. Toulouse mohlo ve 24. minutě na úvodní branku odpovědět. Na hranici šestnáctky napřáhl hříšník Cásseres, jehož střele mířící do pravého dolního rohu však parádním zákrokem vystavil stopku gólman Kanárků.

Do druhého dějství vstoupilo Toulouse výrazně lépe. Hostující celek držel balon na svých kopačkách a Kanárky prakticky k ničemu nepouštěl. Kýžené branky se dočkali v 62. minutě, kdy Moussa Diary vyslal parádní centr přesně do prostoru, kde číhal Aboukhlal, jenž se zakončením zblízka neměl problém. Na vyrovnávací trefu navázal dominující celek až v první minutě nastavení, kdy od rohového praporku poslal načechraný balon Fares Chaibi, který ve vzduchu umístil za záda brankáře Nicolaisen.

Toulouse tak navázalo na úspěch z finále poháru a opět svého soka porazilo. Jeho dalším soupeřem bude 19. srpna mistrovské PSG, zatímco Nantes o den později vyzve Lille.

Autor: Livesport.cz / Viktor Stojanov

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele