16. kolo
17.12.2023 13:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Brestu (© AFP)

Brest pokračoval na západu Francie ve spanilé jízdě. Nantes nezachytilo vstup do druhé půle

Nantes prohrálo v 16. kole Ligue 1 na domácí půdě s Brestem 0:2. První poločas příliš šancí nenabídl. Téměř ihned po změně stran se však chopili iniciativy hosté, kteří během 10 minut vstřelili dva góly. Nádherným volejem se nejprve prezentoval Hugo Magnetti, na kterého navázal o chvíli později v malém vápně nikým nehlídaný Steve Mounié, jenž neměl problém s dorážkou. Piráti tak neprohráli již pátý zápas v řadě a v neúplné tabulce se prozatím vyšplhali zpět do top čtyřky.

Hráči Brestu si v posledních týdnech stále drželi solidní formu, jež jim zajistila, že již čtyři klání v řadě neprohráli a v tabulce se pořád drželi na skvělém pátém místě. Podle výsledků z předešlých šesti utkání se o Nantes dalo říct, že se trápilo. Jeho výkony proti silnému Nice a PSG ovšem potvrzovaly opak. V duelu s Piráty mu navíc do karet hrála domácí půda, na které se svým soupeřem prohrálo v soutěžním souboji naposledy v roce 2010.

Oba týmy se v první čtvrthodině zápasu trápily při vytváření šancí, a tak se té první fanoušci dočkali až v 19. minutě. Moses Simon napřáhl před hranicí šestnáctky, mířil ovšem vedle pravé tyče. O chvíli později se ve vápně dobře zorientoval Mostafa Mohamed, ale jeho pokus skončil v náruči brankáře. V poslední příležitosti prvního poločasu předvedli hosté chytrou kombinaci, která pokračovala lobem za obranu na Jérémyho Le Douarona, jehož střelu z pravé strany skvěle zneškodnil Alban Lafont.

Hosté vstoupili do druhého poločasu skvěle. V 50. minutě doskákal míč z pravé strany na hranici velkého vápna, kde stál připravený Magnetti a parádním volejem k levé tyči poslal svůj tým do vedení. O osm minut později navýšili Les Pirates své vedení o další branku. Po dobře zahraném rohu stál na správném místě Mounié, který neměl se zakončením sebemenší problém.

Odpovědět mohl o chvíli později Simon, ale vystřelil jen doprostřed branky. Milionovou šanci následně zazdil Martín Satriano. V 78. minutě se ocitl tváří v tvář prázdné brance, avšak zamířil vysoko nad břevno.

Brest tak potvrdil dobrou formu a odvezl si domů tři body. Oba celky sehrají další ligový zápas 20. prosince. Nantes změří síly s Lyonem, Piráti vyzvou Lorient.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele