6. kolo
23.09.2023 17:00 CET
5 : 3
(1:1)

Reportáž

Mostafa Mohamed (© AFP)

Lorient při přestřelce v Nantes na body nedosáhl. Kanárci roztáhli gólová křídla na přelomu poločasů

Nantes v utkání šestého kola Ligue 1 porazilo Lorient na vlastním hřišti 5:3. Již v šesté minutě odskočili hosté po trefě 17letého talentu Eli Juniora Kroupiho do vedení, na jeho první zásah v A-týmu Les Merlus ale domácí ještě do pauzy odpověděli. Krátce po změně stran navíc Kanárci vstřelili další dvě branky, vítězným se však ukázal být až zásah Florenta Molleta z 83. minuty.

Lorient neměl v úvodu sezony příliš štěstí na los, jelikož se již stihl střetnout snad se všemi papírově velmi silnými týmy. Ve velmi složitých zápasech proti PSG, Lille nebo naposledy s Monakem si Les Merlus vedli poměrně dobře a jediná jejich prohra přišla paradoxně proti nováčkovi z Le Havre. Domácí Nantes na tom bylo bodově hodně podobně, slabý rozjezd do nového ročníku napravilo v minulém kole, když porazilo Clermont 1:0.

V souboji s Lorientem ale Kanárci inkasovali již po šesti minutách hry. Centr Vincenta Le Goffa našel nehlídaného Kroupiho, jenž hlavičkou z hranice malého vápna nedal gólmanovi žlutozelených šanci. Les Merlus byli v úvodní čtvrthodině lepším celkem, na aktivitu hostů se snažil v 18. minutě odpovědět Moses Simon, nadějně rozjetou akci ale zakončil nepřesně. Kanárci se s přibývajícími minutami začali na soupeřově polovině objevovat častěji, větší možnosti si ale nevytvářeli. To platilo až do 39. minuty, kdy se k zakončení z hranice pokutového území dostal Pedro Chirivella, španělského záložníka ale ve velké příležitosti vychytal Yvon Mvogo. Přesto hostující gólman ještě do pauzy inkasoval, když po skvělém uvolnění ve vápně vyrovnal umístěnou ranou k tyči Matthis Abline.

Z druhé půle neuběhla ještě ani minuta a Kanárci se radovali znovu. Centr od rohového praporku se snesl až na hlavu Eraye Cömerta, který hlavičkou ke vzdálenější tyči dokonal obrat. Kanárci v povedeném výkonu pokračovali i nadále a ještě před hodinou hry zdvojnásobili své vedení, když se excelentní rána Mostafa Mohameda z přímého kopu zastavila až v levé Mvogově šibenici. Les Merlus i nadále dominovali statistice držení míče, k ohrožení branky Rémyho Descampse se ale dlouho nedostávali. Prvním zakončením ve druhém poločase se ale přece jen vrátili do zápasu, když z hranice vápna zamířil přesně k pravé tyči Romain Faivre. Klid na stranu Kanárků navrátil v 83. minutě Mollet, jenž fantastickou Simonovu přihrávku z malého vápna doklepl do sítě. Hosté se ale přesto postarali o dramatický závěr, když pohlednou kombinaci o chvíli později přesně zakončil Aiyegun Tosin. V nastavení pak Isaaka Tourého v největší příležitosti na vyrovnání vychytal Descamps. Vítězství Kanárků tak o chvíli později potvrdil proměněnou penaltou Simon.

Nantes i tak navázalo na poslední vítězství a doma vybojovalo další tři body. Oba týmy bude následující zápas čekat 1. října. Kanárci se střetnou s Rennes, Les Merlus poté změří síly s Montpellierem.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele