18. kolo
14.01.2024 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Toulouse (© AFP)

Sebevědomí záložníka Toulouse odsoudilo Méty k pádu na barážovou pozici

Toulouse porazilo v 18. kole Ligue 1 Méty 1:0. Duel rozhodl ve prospěch hostů už ve 12. minutě Vincent Sierro, jenž si navzdory nule na kontě nastřílených branek ve francouzské nejvyšší soutěži stoupl k exekuci pokutového kopu a proměnil jej. Les Grenats měli několik šancí na vyrovnání, veškeré jejich naděje nicméně v 72. minutě pohřbil Christophe Hérelle, který po ostrém skluzu viděl červenou kartu. Les Violets se tak v tabulce podařilo posunout z barážové pozice, na kterou naopak spadli právě domácí.

Pro oba celky bylo nedělní utkání velmi důležité. Méty se totiž po čtyřech ligových prohrách v řadě nacházely jen dva body nad sestupovým pásmem. V něm se právě topilo Toulouse, které v lize nepoznalo chuť vítězství již 10 střetnutí po sobě a na hřištích soupeřů se radovalo ze zisku tří bodů naposledy v prvním kole proti Nantes.

Na stadionu Mét ovšem Le Tef začali velice slibně, když si už ve 12. minutě vybojovali pokutový kop, který s přehledem proměnil Sierro. Domácí mohli odpovědět po půlhodině hry, kdy se ve vápně ocitl úplně osamocený Danley Jean Jacques, haitský středopolař však netrefil zařízení. Šest minut před pauzou mohl zvýšit náskok hostů z přímého volného kopu Gabriel Suazo, jeho rána nicméně skončila vysoko nad bránou. Chvíli nato pálil na druhé straně z úctyhodné dálky Jean N'Guessan, jeho pokus si však Guillaume Restes bez potíží pohlídal.

Druhý poločas patřil více Les Grenats, ti však ze svého tlaku nedokázali dlouho nic vytěžit. Až v 67. minutě měl velkou šanci Cheikh Sabaly, který se ve vápně prokličkoval až ke střele, tu však poslal jen těsně vedle pravé tyče. V 73. minutě ovšem situaci svému týmu velice zkomplikoval Hérelle, jenž na své polovině ostrým skluzem zastavil jednoho z protihráčů a viděl oprávněně červenou kartu. I přes početní nevýhodu mohli domácí pět minut po vyloučení srovnat, Ismaël Traoré ovšem hlavičkoval pouze do břevna Restesovy brány.

Toulouse tak klíčový souboj zvládlo a domů si odvezlo tři body. V příštím kole se 28. ledna utká s Lens, Méty změří o den dříve síly s Nice.

Autor: Livesport.cz / David Pěchouček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele