23. kolo
23.02.2024 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Lyonu (© AFP)

Gruzínský talent z Mét nakonec své rodné město nepotopil, Lyon prodloužil vítěznou sérii

Lyon zvítězil ve 23. kole Ligue 1 na půdě Mét 2:1, a přidal tak čtvrté ligové vítězství v řadě. Jako první šel do vedení nováček z Mét, když před čtvrthodinou hry využil chybnou rozehrávku hostů 23letý rodák z Lyonu Georges Mikautadze, jenž však nastupuje za gruzínskou reprezentaci. Les Gones ovšem zareagovali vyrovnávacím zásahem v nastaveném čase prvního dějství, na které navázal v 60. minutě vítěznou trefou Saïd Benrahma, jenž si připsal první trefu po příchodu z West Hamu.

Fotbalisté Lyonu se na fantastické jízdě nezastavili ani proti třetímu Nice, které v minulém kole porazili 1:0, čímž prodloužili vítěznou sérii na čtyři soutěžní utkání. Po katastrofální první polovině sezony se tak vyšplhali ze sestupového pásma až na 11. příčku. Formu chtěli Les Gones potvrdit i v Métách, jež byly po devíti střetnutích po sobě bez výhry a hluboce namočené v boji o záchranu.

Úvodní minuty příliš pohledné kopané nepřinesly. Hráči Lyonu sice drželi míč, avšak převládala kombinace kolem středového kruhu. Ve 13. minutě ale právě jednu z přihrávek domácích vystihl Mikautadze, jenž dlouhý sprint téměř přes polovinu hřiště zakončil bezchybným lobem. Po úvodní trefě se Les Gones více přiblížili brance Mét, ovšem na první velkou šanci si počkaly až do 26. minuty, kdy Ernest Nuamah namířil přímo na gólmana Alexandreho Oukidju. Nakonec se domácí mohli radovat v nastaveném čase úvodního dějství poté, co střela Clintona Maty skončila na kopačce Alexandra Lacazetta, který se z dobré pozice nemýlil.

Ani vstup do druhé půle nepřinesl velké ofenzivní představení, jediný střelecký pokus střídajícího Benrahmy navíc zamířil daleko od branky. Hosté se však obratu přece jen dočkali, když v 60. minutě Maxence Caqueret naservíroval míč nehlídanému Benrahmovi, který prostřelil domácí obranný val. Ve zbytku utkání Les Gones opět zklidnili tempo a jednogólový náskok si bez většího odporu domácího celku pohlídali.

Lyon tak prodloužil vítěznou vlnu i na hřišti Mét. Oba celky sehrají další ligový zápas 3. března. Les Grenats se utkají s Nantes, Les Gones změří síly s Lens.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele