11. kolo
04.11.2023 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Zápas Lorient - Lens (© AFP)

Lorient vynuloval po šampionovi také vicemistra. Snaha napodobit Schicka skončila na břevně

Fotbalisté Lorientu remizovali v 11. kole Ligue 1 na domácím stadionu s Lens 0:0. Ve vyrovnaném duelu měl nejblíže ke vstřelení vítězného gólu zkraje druhé půle hostující Florian Sotoca, který svou dalekonosnou ranou málem napodobil památný gól Patrika Schicka, jeho projektil však zastavilo břevno. Ačkoliv favorit nedosáhl na tříbodový zisk, alespoň prodloužil sérii bez ligové porážky táhnoucí se od druhé poloviny září. Spokojený mohl být i celek z Bretaně, neboť udržel teprve druhé čisté konto v sezoně. Dosud se mu to paradoxně povedlo jen proti mistrovskému PSG.

Hráči Lens pomalinku polehounku začali najíždět na formu z minulé brilantní sezony, o čemž svědčila série osmi soutěžních klání bez porážky. V posledním kole si navíc Racing Club zastřílel proti Nantes, kterého porazil vysoko 4:0. Na dobrou formu chtěl vicemistr Francie navázat i na půdě Lorientu, který se naopak v příliš dobrém rozpoložení nenacházel. Les Merlus totiž od startu ligového ročníku vyhráli pouze dvakrát, přičemž s 20 obdrženými góly měli nejhorší defenzivu v celé soutěži.

Úvodní minuty nabízely svižnou podívanou a fotbal nahoru dolů, avšak dlouho tomu chyběly větší šance. Postupem času začínali otěže zápasu přebírat hosté, obranný blok Lorientu ale žádné nebezpečí nepřipouštěl. Naopak domácí tým stále vyvíjel snahu hrozit z protiútoků, ale ani jemu nevycházela finální fáze. Jedinou nebezpečnější šanci první půle si tak připsal hostující Angelo Fulgini, který ve 26. minutě z hranice půlkruhu mířil k levé tyči. Gólman si však s jeho pokusem poradil.

Racing Club působil aktivněji také v úvodu druhé půle. Hned na konci 46. minuty poslal nebezpečnou přihrávku skrze malé vápno Morgan Guilavogui, na jeho pobídku však žádný ze spoluhráčů nedosáhl. Krátce nato zkusil z obrovské vzdálenosti překvapit domácího gólmana Sotoca, nadějně vyhlížející pokus však skončil na břevně. První branky se tak nakonec dočkal domácí tým, hlavičkující Eli Junior Kroupi si však v náběhu těsně nepohlídal ofsajd a jeho gól platit nemohl. Stejný hráč se do další příležitosti řítil devět minut před koncem, gólman ale jeho pokus o obstřel vykopl špičkou nohy.

Lorient tak dokázal Lens zaskočit a připsat si alespoň jeden bod. Oba celky sehrají další ligový zápas 12. listopadu. Les Merlus se střetnou s Clermontem, Racing Club poté přivítá Marseille.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele