7. kolo
01.10.2023 17:05 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Akor Adams (© AFP)

Matador z Montpellieru oblíbenou disciplínou jistil výhru. Adams dotírá na Mbappého

Montpellier vyhrál v sedmém kole Ligue 1 na hřišti Lorientu 3:0. Teprve druhé letošní vítězství jihofrancouzského celku zařídil po půlhodině hry celkově dvougólový Akor Adams, který se v tabulce střelců dotáhl na druhé místo za Kyliana Mbappého. Pojistku přidal ve druhé půli z pokutového kopu zkušený Téji Savanier, jenž proměnil už 30. penaltu ve své kariéře. Hosté si tak v poklidném tempu dokráčeli již pro čtvrtý po sobě jdoucí triumf na hřišti Les Merlus a zároveň protáhli sérii ligové neporazitelnosti na půdě tohoto protivníka, jejíž začátek se datuje do roku 2012.

Lorient se po šesti odehraných kolech stále nedostal do pořádné formy. Už jej nemohl omlouvat ani těžký los, který měl v prvních třech zápasech sezony, jelikož i po nich přišla prohra například s Le Havre nebo v posledním duelu také s Nantes. Les Merlus navíc od Kanárků inkasovali pět branek, čímž potvrdili nejhorší defenzivu z celé soutěže. Tentokrát měli před vlastními fanoušky šanci na nápravu, jelikož se střetli s Montpellierem, jenž měl téměř totožně špatné výsledky.

Radost na Bretaňském poloostrově mohl přinést v 15. minutě centr z rohového kopu, který si našel nejvyšší muž na place Isaak Touré. Brankář Benjamin Lecomte ale hlavičku 206 centimetrů vysokého stopera tygřím skokem k pravé tyči vyrazil. O chvíli později o sobě dali vědět i hosté, konkrétně jejich kapitán Savanier. Ten se po důrazném souboji před vápnem domácích odhodlal k jedovaté ráně, Yvon Mvogo ji však zneškodnil.

Gólová radost Montpellieru tak přišla až ve 31. minutě poté, co byl na konci rychlého protiútoku přesně zakončující Adams. Nutno podotknout, že velkou měrou přispěl k úvodní trefe i brankář Lacomte, jenž pohotovou rozehrávkou celou akci načal. Těsně před odchodem do šaten mohl srovnat Théo Le Bris, jenže jeho pumelici zastavila tyč.

Druhý poločas začali domácí bez Tourého, což pro ně představovalo určitou ztrátu, neboť právě mladý stoper často hrozil ze standardních situací. Přesto se mohli hráči Lorientu dočkat vyrovnání poměrně brzy. Dobrou průnikovou přihrávku obdržel v 52. minutě Romain Faivre, jenže jeho ostrý pokus vyrazil Lecomte. Tlak Les Merlus s přibývajícím časem narůstal, obranné řady Montpellieru ale předváděly obětavý výkon.

V 70. minutě se navíc prezentoval povedenou individuální akcí Mousa Al-Tamari, jenž byl následně v šestnáctce sestřelen Igorem Silvou, za což sudí nařídil pokutový kop. Toho se chopil Savanier, který ho i s přispěním tyče proměnil. Pohodlnou výhru hostů pak ještě pečetil střelou mezi nohy Adams.

Lorient tak prohloubil svou krizi a doma nezískal ani bod. Oba celky se vrátí zpět do akce 8. října. Les Merlus změří síly s Lyonem, Montpellier doma vyzve na souboj Clermont.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele