23. kolo
24.02.2024 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Nantes (© AFP)

Bezchybnou únorovou šňůru zachraňujícího se Lorientu přetrhlo Nantes

Nantes zvítězilo ve 23. kole Ligue 1 nad tabulkovým sousedem z Lorientu 1:0. Po bezgólovém úvodním dějství se zkraje toho druhého prosadil stoper Jean-Charles Castelletto. Ve vyrovnané spodní části tabulky se hosté po tříbodové sklizni posunuli rovnou o čtyři příčky vzhůru na 12. pozici. Les Merlus naopak nezavršili únorovou část ligové soutěže bez úhony a po třech triumfech v řadě padli.

Lorient oplýval skvělou formou, které vedla ke třem vítězstvím v řadě a posunu mimo sestupové pásmo. Boj o záchranu však ani zdaleka nebyl zažehnán. Na hřiště Les Merlus totiž přijelo Nantes, které posbíralo stejně bodů a už se v zóně ohrožení nacházelo. Pro oba celky tak byl vzájemný souboj z pohledu udržení se v lize klíčový.

Po oťukávací úvodní desetiminutovce převzal Mohamed Bamba nádhernou přihrávku za obranou Kanárků, do míče se ale opřel až příliš razantně a branku přestřelil. Žlutozelené mohl na druhé straně poslat do vedení Moses Simon, proti jeho střele k levé tyči však zasáhl koncentrovaný Yvon Mvogo. Aktivní Simons si další šanci vytvořil po půlhodině hry, když se prokličkoval do střelecké pozice uvnitř pokutového území. Balon ovšem poslal nad horní tyč.

Na první branku utkání si tak diváci museli počkat až do druhé půle. Ve 49. minutě si to Simon po levé straně hřiště namířil do vápna Les Merlus, kde se precizně uvolnil od svého strážce. Jeho následný centr si našel Castelletto, který balon placírkou uklidil k levé tyči. Kanárci ve druhém dějství zvolili cestu efektivního fotbalu a s pozitivně hovořícím skórem v zádech se nehnali do útoků více, než bylo potřeba. Lorientu naopak v útočné třetině hřiště scházela kreativita a na obranu hostů se mu nedařilo vyzrát.

Lorient tak doma nepotvrdil dobrou formu a v důležitém utkání padl. Obě mužstva mají další ligový zápas na programu 3. března. Les Merlus změří síly s Rennes, Kanárci se utkají s Métami.

Autor: Livesport.cz / Daniel Kos

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele