33. kolo
02.05.2023 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Loïs Openda vsítil jedinou branku utkání (© AFP)

RC Lens zvítězil v Toulouse a na první místo ztrácí šest bodů

RC Lens stáhlo náskok vedoucího PSG na šest bodů a ve zbývajících pěti kolech ještě může promluvit do bojů o titul. Na hřišti Toulouse se nehrál zrovna pohledný fotbal, absenci vyložených šancí alespoň částečně nahradil jediný gól zápasu, o který se postaral Loïs Openda.

Až v úterý večer došlo na dohrávku Ligue 1 mezi čerstvým vítězem Coupe de France FC Toulouse a aktuálně třetím RC Lens. Hosté potřebovali uspět, aby si pojistili třetí místo a zároveň se ještě zapojili do bojů o titul.

Ti také vstoupili do zápasu o něco aktivněji, nicméně atraktivní utkání se vážně nehrálo. Úvodní půlhodina nenabídla jedinou výraznější šanci, až ve 33. minutě se Lensu podařila akce po levé straně a centr Haidary poslal na přední tyči hlavou přesně do sítě Loïs Openda. Toulouse se ani potom hra nedařila, čerstvý vítěz poháru toho v prvním poločase předvedl málo.

Les Sang et Or byli více na očích i po změně stran. A až po hodině hry se Téfécé rozhodlo oživit hru střídáním. Defenzíva Lensu však dál působila velmi jistým dojmem, a Toulouse se tak do příležitostí nedostávalo. Bohužel i druhý poločas nabídl spíše podprůměrný fotbal, což byla pro diváky jistě škoda.

Ani závěr zápasu nepřinesl změnu. A i přes větší snahu Toulouse se RC Lens ve čtyřminutovém nastavení bez problému ubránilo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele