35. kolo
14.05.2023 16:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

V repríze finále Coupe de France gól nepadnul

Zatímco prestižní pohár Toulouse uzmulo po vítězství 5:1, tentokrát nikdo z hráčů recept na to, jak přelstít brankáře Nantes nenašel. Bezbranková remíza pochopitelně více vyhovuje TFC, které si díky ní definitivně zajistilo Ligue 1 i pro příští ročník. Zato Les Canaris ztrácí na první nesestupovou pozici jeden bod.

Hned na samotný úvod mohl hostující příznivce a příznivkyně rozradostnit Moses Simon. Po odchodu parťáka Randala Kolo Muaniho nadále hledá formu a svou sbírku přesných tref na šest nerozšířil, jelikož zamířil přesně do míst, kde stál připravený Maxime Dupé. V dresu celku, který bude po odvolaném Koumbouarém mezi elitou zachraňovat Pierre Aristouy, předvádí i v letošní sezoně dobré výkony Ludovic Blas. Jeho pokus ze závěru otevírací čtvrt hodiny mířil jen o kousíček vedle zařízení.

Samuel Moutoussamy měl záhy ke gólu ještě blíž, ale radost mu pokazilo břevno. Domácí Vincent Sierro sice zacílil do prostoru mezi třemi tyčemi, nicméně Albana Lafonta vylekat nemohl. Ado Onaiwu byl v zakončení o poznání nebezpečnější a nebýt výborného zákroku brankáře, šel by jeho tým do šaten s těsným náskokem.

Jednička ve službách klubu ze Stade de la Beaujoire převáděla velmi soustředěný výkon i po změně stran, o čemž se na vlastní kůži přesvědčil Rafael Ratão. Pravda, při druhé střele brazilského protihráče by na balon zřejmě nedosáhnul, kdyby byla přesnější. Nantes však postrádá kvalitního útočníka, a proto si za celou partii připsalo na konto jediné zakončení mezi tři tyče.

Na opačném pólu se mířilo mnohem lépe hned šestkrát, leč neujal se ani pokus Farese Chaïbiho, jenž přišel na trávník až v průběhu zápasu. V nastaveném čase nechtěl Dupé nic riskovat, a tak si raději nechal dát červenou kartu za zdržování hry. Třicetiletý gólman za týden se svými spoluhráči zajíždí do Nice, kdežto Les Canaris svedou důležitou bitvu s Montpellierem, který vede jejich bývalý kouč Michel Der Zakarian.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele