29. kolo
01.04.2023 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Lois Openda (© AFP)

Rennes opět doma selhalo, Openda postrčil Lens na druhou příčku

Hráči Lens zvítězili ve 29. kole Ligue 1 na hřišti Rennes 1:0, díky čemuž se vyhoupli na druhé místo zajišťující kvalifikaci přímo do skupinové fáze Ligy mistrů. Jedinou branku vsítil ve 31. minutě Loïs Openda, pro kterého to byla už 15. trefa v letošním ročníku nejvyšší francouzské soutěže a zároveň šestá z posledních tří ligových utkání. Pro tým z Bretaně zároveň domácí hřiště pomalu přestává být nedobytnou tvrzí, jelikož tam z posledních čtyř ligových zápasů hned třikrát padl.

Páté Rennes bylo dosud na domácím trávníku jedním z nejlepších týmů soutěže, když na něm ze 14 odehraných zápasů hned 11krát vyhrálo. Přílišné sebevědomí mu však nedodávalo to, že z posledních tří duelů před svými fanoušky dvakrát nebodovalo, čehož chtělo využít Lens. Racing Club se nacházel na třetím místě a se skvělým Opendou, jenž se prosadil v předešlých dvou duelech hned pětkrát, nebyl v Bretani outsiderem.

A chtěl to potvrdit hned v úvodu. Facundo Medina se po rohovém kopu vyhoupl nejvýše do vzduchu a tvrdou hlavičku umístil k tyči, kde byl ale připravený fantastický Steve Mandanda. V další šanci se objevil po přímém kopu Kevin Danso, který však ránu hlavou namířil těsně vedle tyče. Hosté svou aktivitu zaslouženě přetavili v gól ve 31. minutě. Třetí hlavičkový pokus svého týmu namířil tentokrát Openda nechytatelně k tyči, díky čemuž rozvlnil síť. Domácí inkasovaná branka nabudila a hned z rozehry si vypracovali nebezpečnou šanci. V blízkosti brány se objevil u balonu Benjamin Bourigeaud, jenž vypálil, ale do rány se obětavě vrhl Medina, který míč odrazil do břevna. Chvíli před pauzou mohl belgický kanonýr přidat druhou trefu, tentokrát však hlavičku nenamířil ideálně.

O přestávce musel trenér Rennes své svěřence pořádně namotivovat, protože na hřiště vyběhl vyměněný tým. Ve velké šanci se objevil u odraženého míče v pokutovém území Arthur Theate, jenže mířidla nenastavil ideálně, protože jeho pokus proletěl těsně vedle tyče. Aktivní domácí se i nadále snažili zaměstnávat obranu Lens. V 70. minutě se řítil na bránu ze strany Arnaud Kalimuendo, jeho projektil nicméně nohou vytěsnil brankář Brice Samba. K další překvapivé příležitosti se dostal Bourigeaud, jehož tečovaný projektil z přímého kopu nadělal Sambovi problémy. Hosté tak těsné vedení udrželi.

Lens tak zvítězilo a upevnilo si pozici zaručující účast v kvalifikaci o Ligu mistrů. Další duel jej čeká 7. dubna se Štrasburkem, Rennes se o dva dny později utká s Lyonem.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele