28. kolo
19.03.2023 20:45 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Alexis Sánchez (© AFP)

Remeš našla přemožitele v podobě Marseille, Stillovu sérii utnul dvěma góly Sánchez

Poprvé od svého nástupu na lavičku Remeše se kouči Willovi Stillovi nepodařilo v Ligue 1 bodovat. Před reprezentační přestávkou jeho mužstvo nestačilo na Marseille, a stále teprve třicetiletý Belgičan tak přišel o svou úctyhodnou sérii 17 zápasů bez porážky na ligové scéně. Celková šňůra bodových výsledků se jinak zastavila u družiny z Marne na čísle devatenáct.

OM urvalo velmi cenné tři body na půdě soupeře, který opravdu od začátku sezóny prohrával pouze sporadicky, lépe řečeno od Stillova angažování, jistě ve správnou chvíli. A protože notně oslabené PSG v tomto kole nestačilo na Rennes, stáhl celek z jihu Francie manko na titul na sedm bodů. Ne že by taková ztráta byla snadno dohnatelná, nicméně přece tu k určité dramatizaci při boji o titul bezpochyby došlo.

Byli to domácí, kdo do utkání vstoupil lépe, a už ve 2. minutě se ocitl v moc dobré pozici Balogun, jenž vypálil z pokutového území, brankář Pau López byl ovšem na nejnebezpečnějšího forvarda Les rouges et blancs připravený. Ve 13. minutě už však Pau López přece kapituloval. Abdelhamid uvolnil na levé straně Munetsiho, ten pronikl až do šestnáctky a přihrál před bránu, odkud Balogun pohotově zacílil.

Vedení každopádně Remeši nevydrželo moc dlouho. Sánchez rozehrával v 16. minutě přímý volný kop. A trefil se tak parádně, že se míč odrazil od bližší tyče, po které gólman Diouf jen s údivem pokukoval, a za brankovou čáru. Ve 29. minutě pak domácí obrana úplně zaspala, vůbec neuhlídala nenápadný nákop Paua Lópeze, který posléze převzal Sánchez, a ten sám před Dioufem už v koncovce nezaváhal.

Další branka již na řadu nepřišla, nutno nicméně podotknout, že parta trenéra Igora Tudora měla ve druhém poločase velké štěstí, že podruhé neinkasovala. V 58. minutě u zadní tyčky hlavičkoval po Balogunově pasu zleva Munetsi, ke své smůle nicméně trefil jenom brankovou konstrukci. A ta se mimochodem třásla také ve druhé minutě nastavení, když ze vzduchu zakončoval Balogun. Smutně mohl pouze, kleče na zemi, schovat tvář do dlaní.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele