38. kolo
03.06.2023 21:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Elye Wahi (© AFP)

Montpellier zvítězil v Remeši a sezonu zakončil na dvanácté příčce

Znovu se prosadili nejlepší střelci obou mužstev. Folarin Balogun sice poslal svůj tým celkově jednadvacátým zásahem do vedení, leč soupeř dokázal skóre otočit, na čemž měl podíl dvougólový Elye Wahi. Přesto Les Rouges et Blancs zakončili ročník o bod před svým přemožitelem.

V 9. minutě vyplaval na zadní tyči zcela neobsazený Balogun, který si klidně mohl míč zpracovat, jenže místo toho volil střelu z první, která se mezi tři tyče nevešla. Další zakončení v podání jednadvacetiletého forvarda už bylo gólové. Krátce před koncem úvodní půl hodiny prodloužil Thomas Foket za sebe centr od rohového praporku a Balonův volej z bezprostřední blízkosti přinesl ovoce - 1:0.

Odpovědět chtěl Téji Savanier, jehož přímý kop zeď nepřeletěl. Domácí šli tedy do druhého dějství s těsným náskokem, který mohl navýšit Marshall Munetsi. Neproměnil, a tak udeřilo na druhé straně hrací plochy. Savanier z první z hranice šestnáctky výborně nacentroval, Wahi ukázkově předskočil svého strážce a po jeho hlavičce panoval na ukazateli skóre stav 1:1.

Pět minut poté předvedl veliké zaváhání Thibault De Smet, když nabídnul stoprocentní šanci Arnaudu Nordinovi, který nepohrdnul, protože nekompromisně pálil pod břevno - 1:2. Na straně MHSC zůstával aktivní Savanier, na straně Remeše o sobě v průběhu druhého poločasu dával vědět Junya Ito, jenže se neprosadil.

Na rozdíl od Elyeho Wahiho, který se čtvrt hodiny před vypršením řádné hrací doby prosmýknul mezi obránci a střelou do protipohybu nedal Yehvannu Dioufovi příležitost zasáhnout, takže se mohl dvacetiletý mladíček radovat ze své devatenácté branky - 1:3. Zbytek utkání měli svěřenci Michela Der Zakariana plně pod kontrolou.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele