6. kolo
04.09.2022 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Ludovic Ajorque (© AFP)

Oslabený Štrasburk uhrál s Brestem remízu

Nedlouho poté, co ze značky pokutového kopu skóroval Ludovic Ajorque, šel Racing do deseti. Les Pirates tedy může mrzet, že dvě po sobě jdoucí prohry (zvláště pak tu sedmigólovou od MHSC) neodčinili vítězstvím. Takhle zůstávají těsně nad sestupovými vodami, o bod před Štrasburkem.

Stade Francis-Le Blé se zaradoval už v 6. minutě. Přízemní rána Pierra Leese-Meloua z hranice šestnáctky zapadla přesně k pravé tyči - 1:0. Odpovědět mohl krátce poté Habib Diallo, jenže v poslední možný okamžik mu jeden z obránců ukopnul balon. Zmíněný forvard ve službách hostujícího celku se nedlouho před vypršením úvodní dvacetiminutovky dostal k dalšímu zakončení. Tím, že se k němu odrazil kulatý předmět, byl natolik překvapen, že nedokázal zamířit lépe než pouze do Bizotovy náruče.

Konfrontace obou borců se odehrála i v minutě čtyřiadvacáté. Opět z ní vyšel vítězně muž v rukavicích. Nesmírně aktivní Senegalec s dvacítkou na dresu se při další akci dostal do souboje s Achrafem Darim, který jej fauloval. Ludovic Ajorque se ujal pokutového kopu, který poslal po své pravé ruce, zatímco strážce domácí svatyně skákal na opačnou stranu - 1:1.

Na konci úvodní půlhodiny Sanjin Pricić nechtěně přišlápnul Huga Magnettiho a vyfasoval rovnou červenou kartu. Záložník Brestu zápas dohrál. Islam Slimani asistoval u první branky a sám si jednu na konto mohl připsat ve 37. minutě, kdyby býval přidal na razanci. Co se zajímavých příležitostí týče, zakončil poločas svou dobrou, leč ve finále přesto nepřesnou hlavičkou Ajorque.

Ve druhém dějství se s "gólovkami" šetřilo. A když už se Youcef Belaïli dostal k zakončení z dálky, patřilo do kategorie těch, které brankáře obvykle nevyděsí. Ten samý fotbalista se dostal do stoprocentní šance v 85. minutě. Zblízka ale selhal. Následně centroval na hlavu spoluhráče Uronena, přičemž Matz Sels byl o chloupek rychlejší, čímž patrně zabránil jistému gólu.

Belaïli štrasburskou jedničku neprostřelil ani v poslední minutě - krátce poté, co Marco Bizot senzačně skočil po střele Kevina Gameira.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele