31. kolo
16.04.2023 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Jeremy Le Douaron (© AFP)

Brest přehrál Nice nejtěsnějším možným rozdílem

Les Aiglons opanovali každý z předchozích čtyř vzájemných zápasů, jenže tentokrát se v jejich dresu nenašel nikdo, kdo by dokázal odpovědět na Le Douaronův gól. Svěřenci kouče Érica Roye se tedy dál drží nad sestupovým pásmem, zatímco skvadra Didiera Digarda navzdory porážce setrvává na deváté příčce.

Rozhodující moment této partie se odehrál v její 12. minutě. Kenny Lala centroval a jeho uvedený spoluhráč s dvaadvacítkou na dresu dokázal hlavou z hranice malého čtverce vsítit svůj osmý zářez v sezoně - 1:0. Lilian Brassier zatoužil po pojistce, jenže to by musel být o něco přesnější. Ačkoli ne až tolik jako Badredine Bouanani v minutě pětadvacáté.

Další šance patřila Steveovi Mouniému, který na Kaspera Schmeichela nevyzrál. Jérémy Le Douaron se pak dožadoval penalty, pro což neměl sudí Benoît Bastien pochopení. Ross Barkley pak našel akorát připraveného Bizota a na domácí jedničku si nepřišel ani Melvin Bard. Hned poté zazněl na Stade Francis-Le Blé poločasový hvizd.

Druhé dějství jenom potvrdilo, že Orli byli 16. dubna 2023 de facto bez křídel. Jejich projev vskutku nepřipomínal celek, který by se chtěl rvát o evropské poháry. Vlastně měli tak trochu štěstí, že se soupeř směrem dopředu příliš nehrnul a raději se soustředil na obětavé bránění těsného náskoku, které nakonec přineslo ovoce.

Sedmé vítězství může dodat potřebné sebevědomí do dalších střetnutí, přičemž už to nejbližší bude dost důležité. Les Pirates v něm zavítají na Korsiku, aby změřili síly s AC Ajaccio, které v tabulce zaostává o rovných deset bodíků. Nice bude napravovat zaváhání doma proti už v podstatě zachráněnému Clermontu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele