4. kolo
28.08.2022 15:00 CET
0 : 7
(0:5)

Reportáž

Elye Wahi (© AFP)

Zápas v Brestu Montpellieru vyšel na výbornou, nebohému soupeři nasázel sedm branek

Ani jeden z klubů nevstoupil do aktuálního ročníku nejlépe. Ale Piráti určitě neměli důvod si nevěřit, neboť v předchozích dvou duelech bodovali. Jenže když prohráváte po dvanácti minutách o tři góly, veškerá taktická příprava vezme za své.

Hrůzné odpoledne započalo na Stade Francis Le-Blé už v 6. minutě. Faitout Maouassa se hnal na brankáře. Ač jej doplňoval jeden ze spoluhráčů, nakonec se rozhodnul pro individuální zakončení. A dobře udělal, třebaže si Marco Bizot na míč sáhnul - 0:1. Závěr úvodní desetiminutovky patřil pro změnu Elyemu Wahimu.

Devatenáctiletý talent prodloužil k pravé tyči Khazriho centr z levé strany - 0:2. Potom se pusil do nerovného boje s přesilou sám tuniský asistent u předchozí trefy a výsledkem byla přesná střela k levé tyči - 0:3. Diváci začali nepřekvapivě pískat. Náladu jim mohl zvednout ve 23. minutě Achraf Dari, kdyby vyprodukoval razantnější hlavičku.

A tak se stalo, že za 120 sekund byl zatlučen čtvrtý hřebíček. Postaral se o něj Nicolas Cozza, protože defenziva Brestu totálně nezachytila centr od rohového praporku - 0:4. Hned po půl hodině se opět zachtělo skórovat Wahimu. Po centru za obranu přeloboval vyběhnuvšího gólmana, jenže míč se zastavil o tyč. Maouassa pak nemohl sám zakončit, protože obránci se stačili vrátit. Nicméně posunul zpátky na Elyeho Wahiho, který měl před sebou už celkem snadnou úlohu - 0:5.

Více toho borci hájící barvy MHSC za první dějství už nestihli a domácí kouč Michel Der Zakarian možná trochu zalitoval, že z tohoto jihofrancouzského klubu musel kdy odejít. V 50. minutě jej rozlítil vlastní svěřenec Pierre Lees-Melou, když šel kolíkama napřed proti Jordanu Ferrimu. Rozhodčí Bollengier okamžitě tasil červenou kartu.

Potom už to byla ze strany týmu Oliviera Dall'Oglia celkem exhibice. Aktivní byl nadále Wahi, ovšem hattricku se nedočkal. Naopak přišly chvíle střídajícího Valéreho Germaina. V 64. minutě mezi dvěma obránci patou výtečně usměrnil přihrávku od Thea Sainte-Luceho - 0:6. A za dvacet minut uzavřel skóre tohoto výjimečného klání.

Po přihrávce od Falayeho Sacka volil razantní zakončení z úhlu - 0:7. Krátce poté se poroučel na zem zraněný Christopher Jullien a do závěrečného hvizdu, tedy nějaké tři minutky, zůstal mimo hrací plochu. Dohrávalo se tedy deset na deset a i při rovnosti sil si létající hráči Montpellieru jednoznačný záskok pohlídali.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele