9. kolo
02.10.2022 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Florian Sotoca (© AFP)

Lyon odjíždí z Lens s nepořízenou

Racingu stačila k vítězství proměněná penalta ze závěrečné desetiminutovky. Díky tomu zůstává jedním z poslední trojice neporažených výběrů, což znamená čtyřbodovou ztrátu na vedoucí PSG. Naopak čtvrtá porážka Les Gones zapříčinila, že po devíti kolech setrvají na třinácti bodech.

Hned na začátku utkání to zkusil zpoza vápna Karl Toko Ekambi, ale jeho střela byla zblokovaná. V podobném duchu se nesly i následující minuty. Obrany pracovaly velmi dobře a spolehlivě, takže není divu, že diváci a divačky na Stade Bollaert-Delelis viděli za celých devadesát minut (plus nějaké to nastavení) jednom jeden jediný gól ze značky pokutového kopu.

Ve 25. minutě měli svěřenci Franck Haiseho štěstí, protože Kevinem Dansem tečovaná střela Lacazetta zazvonila o břevno. Anthony Lopes musel poprvé zasahovat až necelých deset minut před koncem úvodního dějství. Loïs Openda našel Facunda Medinu, jenž cílil přímo do středu brány. Krátce poté se osmělil David da Costa, přičemž příznivci Lyonu mohli zůstat v klidu. Závěrečné minuty do poločasového hvizdu patřily Opendovi, leč skóre se nezměnilo.

Florian Sotoca poprvé zahrozil po změně stran, nicméně jeho hlavička neměla gólové parametry. Johann Lepenant se svým pokusem zpoza vápna také neuspěl. Další fáze utkání se nesla ve znamení faulů. Až v 58 minutě se musela jednička hostujícího celku položit na zem kvůli dobře mířené střele Loïse Opendy.

Deset minut poté se připomněl Seko Fofana, jehož navštívenka také neskončila v síti. Ani čerstvý Wesley Saïd nechtěl zaostávat, nicméně v tomto střetnutí mu přáno nebylo. V 79. minutě zahrál ve vlastním vápně rukou Thiago Mendes a sudí Benoît Bastien ukázal na penaltový puntík. Florian Sotoca nařízenou "pětku" proměnil s velkým přehledem, díky čemuž zaznamenal svou šestou branku v sezoně - 1:0. Těsný náskok si hráči severofrancouzského celku bez větších potíží uhájili.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele