11. kolo
15.10.2022 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů RC Lens (© AFP)

Chyba kapitána stála Montpellier všechny body. Lens je doma nadále stoprocentní

Lens si v 11. kole francouzské Ligue 1 poradilo na vlastní půdě s Montpellierem 1:0. Domácím pomohla šťastná ruka trenéra, který vyslal v 60. minutě na hřiště Wesleyho Saïda. Tomu následně stačilo pouhých osm minut k tomu, aby po chybné rozehrávce Téjiho Savaniera gólem celé utkání rozhodl. Racing Club tak skvěle odpověděl na poslední porážku s Lille a díky šesté domácí výhře v letošním ročníku zůstává v nejvyšších patrech tabulky.

Výtečná série bez porážky, která trvala od začátku dubna skončila pro Lens v minulém kole, kde Racing Club nestačil na Lille, jemuž podlehl 0:1. I přesto však domácí fotbalisté stále zůstávali na čtvrté pozici v tabulce a do utkání s Montpellierem vstupovali jako favorit. Hosté totiž z předchozích pěti klání čtyřikrát prohráli. Do karet jim navíc nehrál ani fakt, že nastupovali proti druhé nejlepší obraně v lize, kterou Lens disponoval.

Zápas doprovázela fantastická fotbalová atmosféra, která ale oba týmy v prvních minutách k ofenzivnímu představení nevyburcovala. Jako první zahrozil až po více než 20 minutách zápasu hostující Maxime Esteve, když vystoupal nejvýše na centr z rohu, hlavou však přestřelil. O chvíli později se na druhé straně prezentoval pumelicí z dálky Seko Fofana, ale i jeho pokus mířil nad branku. Těsně před koncem prvního poločasu stihl ještě těsně minout levou tyč branky hostí Loïs Openda.

Lens získalo koncem první půle převahu, kterou si přeneslo i do začátku té druhé, kdy se systematicky snažilo dostat do obrany La Paillade. Ta byla dlouhou dobu relativně pevná, avšak v 68. minutě hrubě chyboval v rozehrávce kapitán Savanier, čehož využil střídající Saïd, jenž svůj pokus dokázal procedit pod Jonase Omlina. Domácí měli i další šance na zvýšení svého náskoku, tu největší zahodil střídající David Costa. Vyrovnat tak mohl necelých 10 minut před koncem z lavičky příchozí Valere Germain, ale ani jeho pokus nebyl přesný.

Lens tak napravilo zaváhání z předešlého kola a připsalo si plný počet bodů. Oba celky se vrátí zpět do akce 22. října. Montpellier svede bitvu s Lyonem, Lens pak změří síly s Marseille.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele