19. kolo
14.01.2023 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Przemyslaw Frankowski (© AFP)

Rozhodl Frankowski: Lens skolilo Auxerre a upevnilo si druhou pozici v tabulce

Lens napravilo minulé nečekané zaváhání na půdě Štrasburku, kde uzmulo pouze bod, před vlastními fanoušky skolilo jiného účastníka usilujícího o záchranu, tedy Auxerre, a stalo se po první polovině sezóny Ligue 1 jistým vicemistrem. O osudu utkání rozhodla jediná trefa, o kterou se postaral Przemyslaw Frankowski díky proměněné penaltě na sklonku hodiny hry.

Největší možnost prvního poločasu si Lens vytvořilo ve 32. minutě. A nutno podotknout, že nezacílit do prakticky prázdné brány z metru je pokaždé nezáviděníhodným kumštem. Ale Opendovi se právě takový počin, bohužel pro něj a jeho tým, podařil, hlavou totiž zamířil jen do tyčky. Přitom zkraje druhé půle mohlo být zle pro domácí, avšak Niang vypálil do zámezí.

Klíčový okamžik klání přišel na řadu v 59. minutě. Bránící B. Touré srazil ve vlastním vápně k zemi Haïdaru, rozhodčí Delajod nařídil pokutový kop, který proměnil Frankowski. Brankář Costil sice vystihl směr jeho střely, inkasování nicméně nezabránil. Auxerre se na vyrovnání nezmohlo. Těžkou navíc mělo situaci krátce po penaltě, neboť Sotocu velmi ostře atakoval S. Touré, viděl druhou žlutou kartu a červenou. V oslabení pak hosté prostě nenašli sílu na zvrat.

Autor: Patrik Sandev

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

Lens vyhraje, je otázka o kolik....vsadil bych na 2 nebo 3 góly domácích

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele