35. kolo
13.05.2023 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Habib Diallo (© AFP)

Štrasburk zkomplikoval Nice život, evropské poháry jsou pro Aiglons na míle vzdálené

Bez evropských pohárů se budou muset nejspíš obejít fotbalisté OGC Nice. Populární Les Aiglons nestačili na Racing Štrasburg a nejvýrazněji se pod to podepsal dvoubrankový Habib Diallo. Pro Alsasany je to důležitý krok na cestě za konečnou záchranou.

Na východě Francie bude po tomto víkendu panovat spokojenost. Racing zvládl důležitý zápas a je blízko tomu, aby stvrdil prvoligovou příslušnost i v příští sezoně. Domácí se vřítili do utkání jako uragán a hned v první minutě vsítili vedoucí gól. Habib Diallo si seběhl za obranu a po mírné zasekávačce prostřelil brankáře Schmeichela. Bleskurychlá branka Nice zaskočila a to nebylo schopno v prvním poločase odpovědět. Alsasané měli zápas pod kontrolou, přestože ani oni už nedokázali výrazněji zahrozit.

Aktivnější Racing přidal druhou branku až po změně stran. Jordan Lotomba fauloval v pokutovém území a nařízenou penaltu proměnil Habib Diallo. Schmeichel přitom vystihl směr a moc nechybělo, aby utaženou střelu k tyči nevytáhl.

Nice se dostalo po druhé brance do ještě větší deprese a branku Selse ohrozilo až devět minut před koncem. Hlavičku veterána Danteho brankář domácích vytěsnil na rohový kop. Nic dalšího už se v zápase nestalo a Racing tak mohl zapsat důležité vítězství, zatímco Nice to výrazně komplikuje plány na evropské poháry.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele