28. kolo
19.03.2023 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Gerzino Nyamsi (© AFP)

Další cenná výhra pro Strasbourg, ve 28. kole přehrál Auxerre, konkurenta v boji o udržení

Racing v posledních týdnech ukazuje, že to se záchranou v Ligue 1 myslí vážně. Tentokrát mu nepochybně pomohla brzká trefa. Pojistku přidal Habib Diallo až v závěru, čímž odčinil svoje předchozí penaltové zaváhání. Klub z francouzsko-německé hranice má teď tříbodový náskok na sestupové pásmo, a tím pádem i na Auxerre.

Jak bylo uvedeno, běžela teprve 5. minuta, když Jean-Eudes Aholou posunul napravo na Gerzina Nyamsiho, který si popoběhnul blíže k vápnu, aby přízemní střelou k levé tyči nedal Raduovi příležitost zasáhnout - 1:0. Po uplynutí otevírací desetiminutovky se se svou hlavičkou prezentoval Alexander Djiku. Rumunský gólman nicméně v tomto případě zasáhnul včas.

V minutě devatenácté Issak Touré poslal ve vlastním pokutovém území na zem Habiba Dialla, který potvrdil, že faulovaný by neměl penaltu kopat. Jeho ležérní rozběh a následnou slabou střelu muž v rukavicích bez větších potíží vystihnul. Ve 26. minutě centroval Dimitri Liénard od rohového praporku na hranici malého čtverce, kde hlavičkoval autor úvodní trefy této partie. K přidání druhé mu přitom scházely centimetry.

Ve finální pasáži úvodního poločasu Gaëtan Perrin obraně Racingu zle zatápěl, což vyústilo ve skutečnost, že nebýt reflexivního zásahu Matze Selse, vsítil by si Colin Dagba vlastní gól. Po změně stran přišel Kevin Gameiro s vysokým balonem za obranu, kde číhal Diallo, jenže Ionut Radu proti němu vyběhnul.

Vzápětí Morgan Sanson o kousíček minul zařízení. Po hodině hry se skvěle prezentoval Siriki Dembélé. Pobídnul na úrovni penalty stojícího a zcela neobsazeného Perrina, který tutovou možnost zahodil. V 85. minutě si Habib Diallo počíhal na ofsajdové hraně na Sansonův centr a nesnadným volejem zvýšil vedení svého týmu - 2:0. Na daném stavu nic nezměnil ani M’Baye Niang, protože při posledním pokusu cílil mimo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Štrasburk

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele