37. kolo
27.05.2023 21:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Brestu (© AFP)

Marseille nestačila na Brest a připisuje pátou domácí porážku

Zatímco konkurent v boji o druhou příčku, tedy Racing Lens, v posledních týdnech chytnul výbornou formu, OM vyšlo ze čtyř minulých klání (včetně tohoto) hned třikrát s nulovým bodovým ziskem. Platí však, že třetí příčku mu už nikdo nesebere, tak jako je jisté, že Les Pirates skončí nejhůře čtrnáctí.

Během úvodní čtvrthodiny se hrálo spíše o střed pole a aktéry při soubojích občas zápas bolel. Poté Mbemba pobídnul Vitinhu, s jehož slabou střelou si Marco Bizot hravě poradil. Mathias Pereira Lage mířil ve 26. minutě daleko lépe, jenž Paua Lópeze nepřelstil. Další pokus měl na svědomí opět Vitinha, ale nepodařilo se mu zamířit pod břevno.

Portugalský forvard byl dál aktivní, leč v rámci tohoto střetnutí mu prostě nebylo přáno. Do konce poločasu už obě defenzivy vytvořily neprostupnou hráz, a tak se šlo do šaten za stejného stavu, jaký panoval na ukazateli před úvodním hvizdem rozhodčí Stéphanie Frappart. Ta neodpískala gól ani po střele Kennyho Laly, kterou de facto odstartovala druhá půle.

Následně si dělal prostor Steve Mounié a muž v rukavicích musel být pozorný. V 57. minutě "vykulil" Pierre Lees-Melou připravenému Hugovi Magnettimu, jehož pokus zpoza vápna tečoval Chancel Mbemba tak, že přinesl hostům vedení - 0:1. O vyrovnání se mohl postarat Jordan Veretout, kdyby Bizot nepředvedl excelentní zákrok. Cengiz Ünder při dorážce naprosto selhal.

V 69. minutě pálil z hranice šestnáctky Romain Del Castillo a lehce líznul brankovou konstrukci. Čtvrt hodiny před vypršením řádné hrací doby Veretout posadil roh na hlavu Mbemby. Hostující jednička stihla balon vyrazit pouze do břevna, od něhož se odrazil na místo určení - 1:1.

Avšak poslední slovo měl v 81. minutě Mahdi Camara, k němuž Lees-Melou prodloužil centr od rohového praporku a sváteční střelec hlavou teprve druhým gólem v sezoně zajistil Brestu celkově jedenácté vítězství - 1:2.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele