31. kolo
16.04.2023 20:45 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Cengiz Ünder (© AFP)

Vitinha pomohl Marseille dvěma góly k vítězství nad Troyes

Portugalský forvard se poprvé prosadil už v samotném úvodu, čímž vnesl na kopačky svého týmu potřebný klid. Když necelých dvacet minut po startu druhé půle zvýšil na 3:0, zřejmě se v ochozech Stade Vélodrome nenašel už nikdo, kdo by věřil, že by osmnáctý tým tabulky dokázal tomu druhému sebrat devatenáctou výhru.

Jak naznačeno, z časomíry neuteklo ještě ani 120 sekund, když se Vitinha ve vápně obtočil kolem protihráče a střelou na bližší (pravou) tyč skóroval - 1:0. Sead Kolašinac zatoužil po pojistce, kterou kvůli nepřesnosti neobstaral. Cengiz Ünder pak pálil dobře, ale ne až natolik, aby navýšil vedení, což platilo i pro zakončení Alexise Sáncheze, jenž si u prvního zásahu připsal asistenci.

Jeho zmíněný turecký spoluhráč se dokázal zapsat do listiny střelců ve 40. minutě. Po přihrávce od Valentina Rongiera se rozhodnul míč nikomu dál nepředávat a z úhlu dokázal prostřelit Gauthiera Gallona - 2:0. Není pochyb, že první poločas vyšel OM přesně podle představ kouče Igora Tudora, který si potřeboval u náročných fanoušků a fanynek vyžehlit dvě předchozí remízy.

Vitinha se znovu osmělil záhy po startu druhého dějství, leč prostor mezi třemi tyčemi mu byl malý. A tak se mohl radovat až v 64. minutě, když po rohovém kopu prodloužil Kolašinac centr hlavou do tyče, od níž se kulatý předmět odrazil ke třiadvacetiletému rodákovi z města Santo Tirso, na jehož dorážku ze čtyř metrů muž v rukavicích nemohl dosáhnout - 3:0.

V další fázi hru rozkouskovalo hned sedm střídání, nicméně z hlediska příležitostí a branek to o aktérů na hrací ploše ještě nebylo všechno. Jonathan Clauss si naběhnul na dobrý balon od Ruslana Malinovskiho, bohužel pak neproměnil. Tečovaná střela Rongierova skončila nad bránou. Až v 86 minutě o sobě dal poprvé vědět Mama Baldé.

Nejprve ještě Paua Lópeze nepřelstil, ale v první nastavené minutě byl součástí rychlého brejku, při kterém dostal přihrávku od Jeffa Reine-Adélaïdeho, načež zaseknul před Issou Kaborem a podél padajícího gólmana našel volný prostor u levé tyče, díky čemuž si tenhle reprezentant státu Guinea-Bissau připsal na konto jedenáctou trefu v sezoně - 3:1. K bodovému zisku však nevedla.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele