35. kolo
14.05.2023 20:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Dimitri Payet (© AFP)

Marseille podle očekávání porazila Angers a v tabulce drží třetí příčku

O tu může přijít pouze v případě, že ve zbývajících třech kolech neboduje. Na titul to zřejmě už taky nevypadá, avšak druhá příčka zůstává reálná. Oproti tomu v klubu ze Stade Raymond Kopa už nějakou dobu vědí, že se jich Ligue 1 minimálně na jeden rok týkat nebude. Navíc to vypadá, že od rozšíření francouzské nejvyšší soutěže na 20 týmů, ke kterému došlo v sezoně 2002/2003 (a které se po té letošní stane minulostí), sesbírá SCO nejvíce bodů ze všech mančaftů, jaké za ty dvě dekády skončily na posledním místě.

V 6. minutě zkusil štěstí Dimitri Payet, ale na Paula Bernardoniho nevyzrál. Zbytek úvodní půl hodiny probíhal víceméně v poklidu, ačkoli domácí celek si nepřekvapivě dál udržoval převahu. Jenže v závěru daného časového období udeřil Abdallah Sima. Bývalý forvard Slavie Praha, jenž při své anglické štaci (zatím) neuspěl, po přihrávce od Himada Abdelliho všem ukázal záda a na jeho ránu pod břevno Paul López nemohl dosáhnout - 0:1.

Nicméně náskok Dujeuxova výběru se za šest minutek rozplynul, jelikož Jonathan Clauss poslal nízký centr před bránu, který těsně před gólmanem tečoval Alexis Sánchez - 1:1. Také druhé dějství začalo o poznání lépe pro OM. Z časomíry neuteklo ani 180 sekund, když autor vyrovnávací trefy poslal přihrávku napříč malým vápnem, na jehož hranici zakončoval z voleje Payet, pro něhož šlo teprve o čtvrtý zásah v aktuálním ročníku - 2:1.

V každém případě Olympique díky němu otočil skóre a dál měl dění na hrací ploše pod kontrolou. Tedy, s výjimkou dvaašedesáté minuty, kdy zahrozil Ibrahima Niane. Výsledek tohoto klání získal svou finální podobu třináct minut před koncem řádné hrací doby, neboť Sima v obranné linii zdaleka nebyl tak přesvědčivý jako v té ofenzivní.

Po jeho hře rukou se sudí Thomas Leonard poradil s kolegou u videa a nařídil penaltu, jejíž exekuce se ujal Jordan Veretout. Cílil po své levé ruce, zatímco muž v rukavicích se rozhodnul, že skočí na opačnou stranu svojí svatyně, takže nebylo, co řešit - 3:1. Úspěšný exekutor v závěru ještě přestřelil zařízení, zatímco jeho spoluhráč Nuno Tavares dopravil kulatý předmět do sítě z ofsajdu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele