33. kolo
30.04.2023 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Alexis Sánchez (© AFP)

Auxerre statečně odolávalo, Marseille nakonec tři body přece urvala

Nebyla to vůbec jednoduchá pořízená pro favorita tohoto střetnutí. Marseille dlouhou dobu tahala za kratší konec proti Auxerre, pro něhož je prvořadá ligová záchrana, nakonec ovšem dvěma rychlými góly ze druhého poločasu strhnula vítězství na svou stranu. Po tomto kole tak zůstane na druhé příčce, ať už úterní dohrávka třetího Lens v Toulouse dopadne jakkoliv.

Domácí byli zprvu rozhodně tím aktivnějším celkem, nicméně hlavička Kolašinace se mezi tři tyče nevešla, ostatně stejně jako přízemní pokus Vítinhy. Přičemž Portugalec se následně zjevil v ještě jedné možnosti, ale z moc dobré pozice poté, co si neposedný míč zpracoval na svou levačku, nakonec vypálil jen vysoko nad bránu gólmana Radua.

A když nakonec hlavou neuspěl ani marseillský forvard Sánchez v 19. minutě, ukázalo na opačné straně hřiště Auxerre, jak že se mají gólové příležitosti využívat. Hein u levé lajny zahrál standardku dlouhým nákopem do vápna, brankář Pau López vyboxoval balón za vápno, a B. Touré odtud dlouho nad ničím nepřemýšlel a z voleje usměrnil merunu placírkou prudkým obloukem parádně pod břevno.

Po přestávce se OM pochopitelně snažilo najít cestu za vyrovnáním. Burgundský klub na každý pád působil v defenzivních činnostech dlouhou dobu prakticky neomylně, budiž možná výjimkou 55. minuta, kdy se na zadní tyči ocitnul nehlídaný Nuno Tavares, avšak příliš dlouho váhal se zakončením, až jeho pokus na poslední chvíli vyblokoval obránce Jeanvier.

Nakonec obrana AJA povolila v 75. minutě. Clauss prostrčil míč k hranici pokutového území na Ündera, toho neudržel na uzdě bránící Pellenard, a Turek následně zacílil na vzdálenější tyčku. A o pár chvil později Olympique skóroval podruhé, to když Sánchez po ukázkové kolmici od Guendouziho zamířil mezi nohy Radua.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele