3. kolo
19.08.2022 21:00 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Tete (© AFP)

Dva góly a asistence pro Teteho. Lyon se doma nijak nemazal s Troyes

Před týdnem Lyon nemohl sehrát své utkání na půdě Lorientu kvůli nezpůsobilému terénu na Bretaňském poloostrově, i s nezvykle delším časovým odstupem však dokázal navázat na své úvodní vítězství nad Ajacciem a skolil před vlastními fanoušky taktéž Troyes. Vyhoupl se tak dočasně na druhou příčku v tabulce a spolu s vedoucím PSG zůstává aktuálně stoprocentní.

Lepší začátek střetnutí si Lyon vlastně ani nemohl představovat. Nemusel si vytvářet pracně nějakou větší příležitost, aby se dostal ke vstřelené brance, neboť tu mu jeho protivník nabídl v podstatě zcela sám. Konkrétně stoper Rami, který ve snaze přihrávat míč brankáři Gallonovi pouze namazal na kopačky číhajícího Lacazetta, jenž následně bez problémů mířil k tyčce.

Troyes tenhle moment evidentně položil do letargie, mělo každopádně velké štěstí, že ani Les Gones směrem dopředu nijak zásadně nezářili. Šancí tak bylo na obou stranách pramálo, první poločas tedy už stačil nabídnout jen jeden důležitý moment, a ten přišel na řadu ve 39. minutě. Thierno Baldé byl u pravé lajny pokutového území tím úspěšnějším oproti bránícímu Tagliaficovi, který jeho průnik do vápna zastavil pouze za cenu faulu, a sudí Wattellier nařídil penaltu ve prospěch ESTAC. Exekuce se chopil Tardieu, který pak sebevědomě propálil gólmana Rioua.

Záhy se snažil Lacazette navrátit vedení na stranu Lyonu, avšak Gallon byl vůči jeho pokusu neoblomný, každopádně hned zkraje druhého dějství se Olympique své odměny přece dočkal. Tolisso vyslal jemný oblouček do šestnáctky, odtud chtěl asi balón nikým nestrážený Tete po akrobatickém výstupu zaslat za brankovou čáru, ve finále ovšem jeho počínání vyrezultovalo v asistenci, poněvadž na druhé tyčce ho doklepával do potřebných míst spoluhráč Tagliafico.

A ve 49. minutě ještě domácí potvrdili nejen parádní vstup do první, ale taktéž start do druhé půle, a zasadili svému konkurentovi další gól. Toko-Ekambi ze středu pole parádně uvolňoval sbíhajícího si Lucase Paquetu, na jeho tvrdou pumelici stačil Gallon reagovat, míč se nicméně po jeho zákroku snesl vzduchem k dorážejícímu Tetemu, jenž snadno skóroval.

Od té chvíle Troyes možná jaksi rezignovalo na nějakou snahu o získaní slušného výsledku, Lyon si dobrý náskok hlídal a své vítězství ještě v 75. minutě oslavil jednou brankou, o níž se postaral vůbec nejproduktivnější hráč tohoto mače. Tentokráte Tete cílil levačkou nechytatelně na bližší tyč.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kurz na dvoječku je celkem hodnotný. Baletky a hérečky Lyonu se tomu v 21-22 nebránily. Nevidím taky žádný duvod.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen si dělej píču ty bukwico jedna s tou hcs na hosty. I na tebe dojde a skončíš na pracáku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele