36. kolo
21.05.2023 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Rasmus Nicolaisen obdržel žlutou kartu (© AFP)

Nice a Toulouse se rozešly smírně

Oba kluby se naposledy střetly v srpnovém prvním kole, přičemž ani tehdy se žádný neradoval ze tříbodového zisku. Tentokrát se to ovšem muselo obejít bez vstřelené branky. To znamená, že TFC zůstane na třinácté příčce, zatímco Les Aiglons se posunou o jeden post výš na tu devátou.

Už po 180 sekundách slibně napřáhnul Pablo Rosario, jenže jeho střela byla sražena do bezpečí. Holandský záložník to ještě během úvodní čtvrthodiny zkusil znovu, ovšem trefil připraveného Dupého. Další fáze utkání patřila obranným řadám. Až do 32. minuty, kdy se prezentoval dobrým, leč ve finále nepřesným pokusem Fares Chaïbi.

Alexis Beka Beka nechtěl zůstat pozadu, nicméně o kousek minul levou tyčku. Do poločasového hvizdu sudího Jérémieho Pignarda už dvacet tisíc fanoušků a fanynek na stadionu Allianz Riviera žádnou obří možnost ke skórování nezaznamenalo. Ani po změně stran se festival šancí nekonal, i když třeba takový Hichem Boudaoui nepálil vůbec špatně.

Teprve po hodině hry se osmělil Terem Moffi. Osmnáctý zásah v sezoně však nepřidal, protože dráhu jeho střely vychýlila teč. Zakončení, které směřovaly mezi tři tyče, bylo nakonec dohromady k vidění hned jedenáct. O málokterém z nich se však dá tvrdit, že by mělo vpravdě gólové parametry. Nejvíce vzruchu přinesla až finální desetiminutovka.

Konkrétně tedy dva momenty, které se během ní odehrály. Při tom prvním přiletěl do hostujícího vápna centr, který lehce líznul Maxime Dupé. Terem Moffi tedy neměl optimálně srovnaný krok, a proto z bezprostřední blízkosti cílil akorát do brankové konstrukce, zatímco další hrozbu z kopačky nigerijského forvarda likvidoval gólman Montanierova výběru pravou rukou.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele