12. kolo
23.10.2022 17:05 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Nicolas Pépé (© AFP)

Divoký závěr zápasu Nice proti Nantes připravil hosty o výhru

Tu ve své situaci, kdy se nacházejí o pouhé dva bodíky nad sestupovým pásmem, rozhodně potřebují. Jednalo by se o druhé vítězství v řadě, což se týmu ze Stade de la Beaujoire v této sezoně zatím nepodařilo. Nutno dodat, že Nice si nevede o mnoho lépe, takže Lucien Favre proti remíze v podstatě nic nenamítal.

V 5. minutě Ross Barkley nepřekonal Albana Lafonta. Na opačném pólu Ignatius Ganago vychytal správný moment pro přihrávku na nabíhajícího Samuela Moutoussamyho, proti němuž předvedl skvělý reflex Kasper Schmeichel. Pod další šanci se podepsal Nicolas Pépé. Skóre však zůstalo neměnné.

A takový vydrželo i po 20. minutě, kdy rozhodčí Letexier u videa kontroloval záznam situace, při které to vypadalo, že Mattia Viti po hlavičce Ludovica Blase zahrál rukou. Ta se ovšem nacházela v přirozené poloze, takže penalta by byla hodně přísná, byť se i za takovéto zákroky pískají. V pětadvacáté se opět osmělila domácí posila z Arsenalu, když nastřelila brankovou konstrukci.

Ve 37. minutě hostující jednička skvěle přečetla hru. Proti Blasově pokusu zasáhnul bránící Jean-Clair Todibo. V nastaveném čase ještě Gaëtan Laborde vyslal na svatyni Nantes svoji navštívenku, její strážce se ale překonat nenechal. Nějakých 200 sekund po změně stran si Moses Simon zaskočil do pokutového území nic, kde příhrál před bránu lépe postavenému kolegovi Ganagovi, jenž z hranice vápna zakončil pod břevno - 0:1.

Následující pasáž se musela obejít bez velké možnosti. Až do 77. minuty, kdy si Gaëtan Laborde výtečně připravil míč, aby nastřelil plachtícího Albana Lafonta. Hned poté mířil do tyče Moussa Sissoko. V nastavení Dante mírně přistrčil Jean-Charlese Castelletta, který proto zahrál rukou. Naštvaný brankář hned vyfasoval žlutou kartu. Videorozhodčí celou situaci posvětil a Nicolas Pépé udělal dobře, když cílil po své levé ruce - 1:1.

Nespokojený Abdoul Bamba byl na střídačce hodně slyšet, a tak mu šel François Letexier ukázat červenou kartu. Samuel Moutoussamy si prohlédnul pouze žlutou, ovšem rozezlený Lafont utrousil směrem k muži s píšťalkou další nevhodnou poznámku, kvůli čemuž byl poslán ze hřiště a proti Clermontu bude za týden pochopitelně chybět.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele