28. kolo
19.03.2023 15:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Nice (© AFP)

Duel mezi Nice a Lorientem vítěze nepoznal

Předchozí dva vzájemné zápasy těchto soupeřů vyšly lépe pro Les Aiglons, kteří tentokrát museli dohánět ztrátu. To se jim nakonec podařilo, takže klub z jižní Francie i ten z Bretaně mají po osmadvaceti kolech na kontě shodný počet bodů, jež je nechávají na dohled evropským pohárům.

Úvodní dvacetiminutovka se nesla v bojovném duchu. Borcům na hrací ploše nešlo upřít snahu, jenže vyložené šance se jaksi nedostavovaly. Až v 17. minutě chyboval Kasper Schmeichel. Jean-Victor Makengo posunul na Bambu Dienga, který se jakoby své výborné možnosti zalekl. Velká škoda pro Les Merlus.

Následně se osmělil Gaëtan Laborde, leč nastřelil prvního bránícího protihráče. V době, kdy se úvodní půlhodina stávala minulosti, převzal na levé straně vápna balon Romain Faivre, aby jej servíroval před bránu, odkud z voleje zakončoval Bamo Meité. A to tak, že kulatý předmět nezasáhnul nikdo z trojice před ním stojících obránců - 0:1.

Po změně stran došlo ještě jednou na situaci, kdy se Orli u sudího Buqueta dožadovali odpískání penalty, jenže se pokračovalo ve hře. Svěřenci Didiera Digarda působili při ofenzivních výpadech často zcela bezradně. Naštěstí je v 77. minutě vysvobodil Gaëtan Laborde, když po přiťuknutí hlavou od Pabla Rosaria odclonil Laurenta Abergela a v pádu ve spolupráci s levou tyčí vyrovnal - 1:1.

Další pokus patřil Képhrenu Thuramovi, který přestřelil. Závěrečná fáze utkání patřila Igoru Silvovi, bohužel ve značně negativním slova smyslu. Rodák z brazilského Rio de Janeira totiž stihnul během dvou minut nashromáždit dvě žluté karty. Druhý, velice nevybíravý zákrok na Ayouba Amraouiho, byl takto oceněn až po zásahu videorozhodčího. Nice však už nemělo příležitost početní výhodu jakkoli zužitkovat.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele