23. kolo
10.02.2023 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Oslavující Dante (© AFP)

Nice potvrdilo dobrou formu i proti Ajacciu

Pod pátou výhru v posledních šesti utkání se dvěma brankami podepsal Bilal Brahimi, ovšem potřebný klid vnesl na kopačky svého týmu Dante, jenž se prosadil už po necelých 180 sekundách. Les Aiglons tedy dál atakují pohárové pozice, kdežto Korsičané neopustí ty sestupové.

Jak bylo uvedeno, skóre se poprvé měnilo poté, co Badredine Bouanani přihrával kamsi k penaltovému puntíku, kde se do míče z první opřel jeho brazilský spoluhráč, jehož střelu Benjamin Leroy nedokázal zkrotit - 1:0. V další pasáži byli domácí v defenzivní činnosti velice pozorní, avšak směrem dopředu složitě hledali volná okénka.

Ve 39. minutě si udělal prostor na pravé straně vápna Bouanani. Jeho centr se nakonec snesl na břevno, načež putoval do zámezí. Do poločasového hvizdu sudí Stéphanie Frappartové ještě Mohamed Youssouf posadil kulatý předmět na hlavu Mounaïma El Idrissyho, který hlavou cílil o kousek vedle, ačkoli Kasper Schmeichel by patrně stihnul zasáhnout.

Po změně stran se jako první osmělil Riad Nouri, jenž jedničce ve službách jihofrancouzského celku příliš starostí nepřidělal. Po hodině hry Terem Moffi posunul na aktivního kolegu Bouananiho, který zařízení netrefil. Zato Bilal Brahimi si po rozehrávce rohového kopu počkal na přiťuknutí od Sofiane Diopa a jeho volej z osmnácti metrů zapadnul přesně k pravé tyči - 2:0.

V 82. minutě se dostal na trávník Brazilec Ruan a za 200 sekund se v šestnáctce snadno vyhnul svému krajanovi Dantemu, ale ztroskotal na Schmeichelovi. V poslední minutě řádné hrací doby udělal definitivní tečku alžírský reprezentant Bilal Brahimi, který potěšil všechny příznivce a příznivkyně OGC Nice svou parádní střelou zpoza pravého rohu vápna, na kterou muž v rukavicích prostě nedosáhnul - 3:0.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele