32. kolo
23.04.2023 17:05 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Montpellieru (© AFP)

Montpellier dokázal přehrát Rennes i v oslabení

Téji Savanier patří pravidelně k nejlepším hráčům jihofrancouzského celku. Jenže tentokrát mu příliš nepomohl, když se nechal po změně stran vyloučit. Nakonec se však i bez něj MHSC podařilo pojedenácté v sezoně vyhrát. Tím nejtěsnějším možným rozdílem, což u mančaftů vedených Michelem Der Zakarianem věru nebývá nic neobvyklého. Zatím to stačí na třináctou příčku. Bretaňský soupeř bude po dvaatřiceti kolech nejhůře sedmý.

Na Stade de la Mosson se od začátku hrálo ve velice solidním tempu. Ale obě defenzivy se měly na pozoru. V 18. minutě se ke střele dostal Arnaud Kalimuendo, leč byla příliš slabá na to, aby Benjaminovi Lecomtemu přidělala vrásky na čele. Po půl hodině hry se po rohovém kopu dostal k zakončení Arthur Theate, avšak potvrdil, že střílení branek není jeho doménou.

Zato Benjamin Bourigeaud si v této činnosti vůbec nepočíná špatně. V minutě pětatřicáté to na každý pád nepotvrdil, protože proti němu dokázal výborně zareagovat muž v rukavicích. Velkou pochvalu zasluhoval Kalimuendo, který svému spoluhráči servíroval výbornou přihrávku. Ani Léo Leroy nebyl proti Mandandovi úspěšný, takže se šlo do šaten za bezbrankového stavu.

Že by však takový na ukazateli neměl po konci této partie svítit, naznačila 53. minuta. Savanier chtěl obrat o míč Chimuanyu Oguchukwa, jenže mu příšlápnul lýtko, za což byl sudím Ruddym Buquetem ihned vyloučen. V 65. minutě to zkusil z nějakých osmadvaceti metrů Theate a za strážcem domácí svatyně zvonilo břevno.

Na rozhodující moment si obecenstvo muselo počkat do minuty čtyřiaosmdesáté. Po faulu na Arnauda Nordina rozehrál standardní situaci Jordan Ferri. V šestnáctce vyhrál hlavičkový souboj Christopher Jullien, a protože Mandanda poněkud zaváhal, dostal se na hranici malého čtverce k neomylné hlavičce Stephy Mavididi - 1:0. Bourigeaud posléze při poslední šanci utkání minul, Rennes tedy nepříznivý výsledek již nezvrátilo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele