3. kolo
21.08.2022 15:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Auxerre (© AFP)

Auxerre překvapivě odváží všechny tři body z Montpellieru

Tamní Stade de la Mosson zažil hodně divoké odpoledne. Vedle tří branek byly k vidění hned čtyři červené karty. Mimochodem, celkem jich v rámci 3 kola Ligue 1 bylo uděleno jedenáct, což se naposledy stalo třicet roků zpátky. Asi netřeba dodávat, že po závěrečném hvizdu stálo na každé straně barikády devět borců.

V 8. minutě to souboji Elyeho Wahiho s Jubalem Júniorem zavánělo penaltou, nicméně ta přišla až ve druhém poločase. Zato hned po čtvrt hodině centroval Téji Savanier na Wahbiho Khazriho, jehož poněkud zradilo zpracování. Přesto se přes zmíněného Brazilce dostal ke střele, kterou musel mistrně vyrážet Benoît Costil.

V závěru úvodní dvacetiminutovky se domácí sice dočkali gólu, jenže neregulérního. Gólman ve službách Auxerre se ve 39. minutě výtečně vytáhnul proti dobré ráně Savaniera. Po nařízeném rohovém kopu nacentroval Arnaud Nordin na hlavu Mamadoua Sakha. Tady už bývalá jednička Girondins Bordeaux na míč nedosáhla - 1:0.

Aktivní kapitán MHSC Téji Savanier se v nastaveném čase dostal do ještě jedné dobré příležitosti, avšak skóre se měnilo až v 70. minutě. V té době už se na obou stranách hrálo v deseti. Z druhého poločasu nebylo odehráno ani třicet sekund a Khalil Fayad se pakoval ze hřiště, protože si vyšlápnul na pozdějšího hříšníka Nuna Da Costu.

Už v 51. minutě ucítil těžké kilogramy M’Bayeho Nianga obránce Falaye Sacko. Pro senegalského útočníka skončil tenhle duel už po pěti minutách. Další fáze byla klidnější. Až dvacet minut před koncem se hosté rychle chopili balonu, aby Nuno Da Costa šikovně vyřadil ze hry Cozzu a střelou na bližší (levou) tyč překonal Jonase Omlina - 1:1.

V 73. minutě nenačasoval Sakho ideálně svůj obranný zákrok proti Paulu Jolymu, takže došlo na pokutový kop, který Mathias Autret proměnil, ač švýcarský brankář ve službách la Paillade uhodla směr - 1:2. Tým Oliviera Dall’Oglia se tlačil za vyrovnáním. Když Nuno Da Costa po odehrání balonu naschvál narazil do Téjiho Savaniera, vypadalo to nadějně. Ale v nastaveném čase to byl sám předchozí faulovaný, kdo nepěkně přejel achilovky Youssoufa M’Changamy, za což byl pochopitelně rovněž poslán do šatny.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele