5. kolo
31.08.2022 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Montpellieru (© AFP)

Montpellier přidal Ajacciu na cestu na Korsiku dvě branky

MHSC tedy navázalo na víkendovou výhru, při které rozdrtilo Brest 7:0. Zároveň nutno dodat, že i v rámci 5. kola pokračuje v Ligue 1 nastolený trend červených karet. Na Stade de la Mosson byly k vidění dvě, po jedné na každé straně barikády. V každém případě domácí dál atakují pohárové příčky, zatímco hosté zůstávají s jedním bodíkem na samém chvostu tabulky.

Během úvodní desetiminutovky zaujala jenom chyba v rozehrávce, kterou L’ours nepotrestali. V dalších minutách aktérům na hrací ploše rozhodně nešlo upřít snahu, ale skóre se změnilo až ve 28. minutě. Aktivní Elye Wahi byl ve vápně zřejmě faulován Mohamedem Youssoufem, nicméně sudí Bastien Dechepy nechal pokračovat ve hře a Arnaud Nordin byl u míče o něco dříve, než vybíhající Benjamin Leroy - 1:0.

Ve 35. minutě Oumar Gonzalez hlavičkoval nad. Za 120 sekund střihnul ve vápně la Paillade nůžkami Romain Hamouma, jenže při tom kopnul do hlavy Mamadoua Sakha. Druhá žlutá karta na sebe nenechala dlouho čekat a tým Oliviera Pantaloniho šel kvůli ní do deseti. V závěru úvodního dějství se Jonas Omlin srazil mimo vápno s Jeanem Botuém, za což si po ošetření vysloužil rovnou červenou kartu. Mezi tři tyče si stoupnul Matis Carvalho, jemuž uvolnil místo Valére Germain.

V poslední nastavené minutě úvodního dějství vyplaval před novým brankářem zcela neobsazený Qazim Laçi. Hlavou sice skóroval, ale radost netrvala dlouho, protože si nepohlídal ofsajdovou hranu. V 54. minutě se rozhodnul pro individuální postup Nordin, čímž přinutil Benjamina Leroye k výbornému zákroku.

V 77. minutě dostal výsledek finální podobu, protože ideální přihrávku za obranu si Enzo Tchato nenechal pro sebe, naopak poslal balon před bránu, kde měl před sebou Elye Wahi mimořádně snadnou úlohu, díky čemuž si mladý útočník připsal na konto třetí gól v posledních dvou utkáních - 2:0.

Bilance mohla být ještě o něco veselejší, kdyby si v závěru nepočínal se svým obloučkem až příliš bohorovně. Kouč Olivier Dall’Oglio však na lavičce nevypadal, že by jej tohle selhání nějak zvlášť mrzelo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele