5. kolo
31.08.2022 21:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Nicolas Pépé (© AFP)

Nice poprvé vyhrálo, všechny body bralo na půdě Lille

Prvního vítězství se dočkal i soupeř Slovácka v základní skupině Evropské konferenční lize OGC Nice. Jihofrancouzský celek zvládl otočit zápas na stadionu Pierra-Mauroye v Lille. Vše podstatné se odehrálo už v prvním poločase, kdy nejprve skóroval domácí Bamba, ale ve prospěch Aiglons otočili z pokutových kopů Delort a Pépé.

Stav 0:0 vydržel jen úvodních dvacet minut. Yazici krásně přesunul hru na Jonathana Bambu, který si navedl balón na silnější pravačku a s přispěním teče Todiba vstřelil úvodní gól. Vedení Lille však mělo jepičí život a Nice nejenže rychle srovnalo, ale výsledek v prvním poločase ještě otočilo.

Všechno odstartoval nešikovný zákrok Djalá na Ramseyho, po kterém sudí odpískal pokutový kop. Andy Delort ho s naprostým přehledem proměnil a srovnal na 1:1. Za dalších sedm minut už Nice vedlo a znovu za to mohl pokutový kop. Nicolas Pépé si to v rychlosti namířil do vápna, brankář Jardim o něj zaškobrtnul a sudí Stinat foukl do píšťalky. Tentokrát sám postižený Pépé penaltu proměnil a Aiglons poprvé v zápase vedli.

Lille zareagovalo zvýšenou aktivitou, ale do konce prvního poločasu už si nic nevytvořilo. Domácí na konec poločasu po změně stran navázali a Edon Žegrova si potáhl balón na střed po vzoru Arjena Robbena a střelou těsně vedle vyděsil hostující příznivce.

V 61. minutě šel zase do akce brankář Schmeichel, který si počíhal na Yaziciho a i po hodině hry drželo Nice těsné vedení. "Dogy" měly každopádně šancí dost a mrzet je může i situace ze 69. minuty, ve které balón propadl v pokutovém území a Djaló trestuhodně pálil nad. Čas domácímu Lille kvapně ubíhal a v závěru už se Nice vyloženě soustředilo na bránění. Výsledek 2:1 Nice udrželo a má první výhru v sezoně.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele