4. kolo
28.08.2022 13:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Mostafa Mohamed (© AFP)

Nantes poprvé v sezoně vyhrálo, doma si poradilo s Toulouse

První půle spíše připomínala předchozí tři vystoupení výběru kouče Antoinea Kombouarého, který si díky vítězství v Coupe de France zahraje Evropskou ligu. Ovšem po změně stran se podařilo vsítit během jedenácti minut tři góly. Proti této smršti soupeř nenašel odpověď a poprvé v sezoně prohrál.

Po deseti minutách hry pálil Andrei Girotto a za Maximem Dupém zvonělo břevno. V době, kdy se úvodní čtvrthodinka pomalu stávala minulostí, si po nákopu Branca van den Boomena udělal prostor v šestnáctce Zakaria Aboukhlal a na jeho skákavou střelu Alban Lafont bohužel pro Les Canaris nedosáhnul - 0:1.

Krátce po rozehrávce poněkud zazmatkoval Andrei Girotto a jeho vlastní brankář musel tuhle svéráznou malou domů odhlavičkovávat na roh. Ve 25. minutě se pořádně zapotil Dupé, když za svá záda nepustil ani pokus Evanna Guessanda, ani následnou Fábiovu dorážku. Po půl hodině se připomněl Samuel Moutoussamy, ale zařízení minul.

Na začátku druhé půle zariskoval Lafont, leč nikdo z protihráčů nedokázal jeho neuvážlivé vyběhnutí potrestat. Zato v 50. minutě nacentroval z levé strany na bližší tyč Moses Simon a Evann Guessand zařídil hlavou vyrovnání - 1:1. Pět minutek poté se autor branky proměnil v asistenta, když posadil svůj centr na hlavu Mostafy Mohameda, jemuž defenziva TFC věnovala pramálo pozornosti - 2:1.

Po hodině hry to byl pro změnu strůjce druhé branky, kdo sklepnul na Mosese Simona, který pálil naprosto nekompromisně pod břevno - 3:1. Nutno dodat, že tento zářez muselo posvětit video. Deset minut poté vymyslel hodně výživný technický obstřel Fares Chaïbi a Lafont spolu s celým FC Nantes mohl děkovat svému břevnu! Střídající Ado Onaiwu pak našel už jenom boční síť, takže Stade de la Beaujoire mohl propuknout v jásot.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele