11. kolo
16.10.2022 15:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Igniatus Ganago (© AFP)

Nantes domácí duel s Brestem vyšel, soupeři nastřílelo čtyři branky

Mohl to být další výjimečný střet pro Michela Der Zakariana, kdyby nebyl z lavičky Les Pirates v týdnu odvolán. Potkaly se dva poslední týmy v tabulce, přičemž Les Canaris si naposledy připsali alespoň bod před měsícem proti Lens. Od té doby hráli (v součtu s Evropskou ligou) čtyři partie a ze všech odešli poražení. Brest na tom byl celkově ještě o něco hůř, takže bylo zřejmé, že ani případná výhra jej neposune mimo sestupové pásmo.

Hned po úvodní minutě přiletěl do hostujícího vápna centr, který napálil do vlastního břevna Achraf Dari. V 10. minutě centroval Moses Simon a Noah Fadiga zasáhnul balon rukou. Rozhodčí Marc Bollengier nařídil penaltu, ke které si stoupnul Ludovic Blas. Sice mu nescházela razance, ale zato chyběla přesnost. Marco Bizot se tak nemusel příliš namáhat, aby tuhle "pětku" zneškodnil.

O tom, jak dokáže fotbal být úžasný, se diváci na Stade de la Beaujoire přesvědčili v 18. minutě. Fadiga se z hříšníka proměnil v hrdinu, jelikož si po přiťuknutí od Mathiase Pereiry Lageho přehodil balon z pravačky na levačku a se zakončení na bližší tyč Alban Lafont zrovna dvakrát nepočítal - 0:1.

Za nějakých 300 sekund propadnul rohový kop až na Pierra Lees-Meloua, který z malého vápna nasměroval míč tím správným směrem, jenže Lafont předvedl vynikající reflex. Právě kapitán Brestu po půlhodině nedovoleně stáhnul aktivního Ignatiuse Ganaga a kopala se další penalta. Blas tuto povinnost přenechal Mosesi Simonovi, na jehož střelu Bizot tentokrát nedosáhnul - 1:1.

Ihned po rozehrávce přišel na pořad odpoledne další hřebíček, protože Dari se coby poslední instance nechal snadno obrat o míč Ganagem, jenž vzápětí zblízka prostřelil muže v rukavicích - 2:1.

Po změně stran mohl vyrovnat Islam Slimani, kdyby o kousek neminul. Velká škoda pro hosty. Tím spíše, že v 71. minutě nabrali dvougólové manko. Mustafa Mohamed vytěžil maximum z pressingu v podání Moussy Sissoka a placírkou z hranice vápna rozesmutnil brankáře potřetí - 3:1.

Jérémy Le Douaron chtěl odpovědět, ale jeho hlavička mířila vedle. Zato v 88. minutě pobídnul Blas před bránu sprintujícího Sissoka, jehož volej z hranice malého čtverce byl rychlejší, než klouzající Bizot - 4:1.

V nastavené čase ještě domácí jednička skvěle vychytala Harise Belkeblu, nicméně i kdyby inkasovala, na vítězství Nantes by se už stejně nic nezměnilo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele