23. kolo
12.02.2023 17:05 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Ludovic Blas (© AFP)

Derby Breton mezi Nantes a Lorientem se stalo kořistí domácích

Zatímco Les Merlus v honbě za evropskými poháry znovu klopýtli a aktuálně jim patří osmá příčka, Les Canaris v Ligue 1 vyhráli podruhé v řadě, tudíž mají na sestupové pásmo desetibodový náskok.

Svěřenci Antoinea Kombouarého můžou navíc dál snít o obhajobě prvenství v Coupe de France. Co se ligového klání na Stade de la Beaujoire týče, do vedení mohli jít už po 180 sekundách, kdy Florent Mollet přinutil Vita Mannoneho k prvnímu zákroku. Na opačném pólu vyzkoušel Lafontovu pozornost Enzo Le Fée.

V době, kdy se blížil konec úvodní čtvrt hodiny, napřáhnul Julien Ponceau a kulatý předmět o milimetry minul levou tyčku. Záložník s jednadvacítkou na dresu se dostal do šance i ve 23. minutě, jenže narazil na připraveného gólmana. Na opačném pólu se dobrou ranou ze střední vzdálenosti prezentoval pozdější hrdina Ludovic Blas.

Ve druhém dějství se jako první osmělil Yoann Cathline a balon letěl nad břevno. Kamerunec Ignatius Ganago pak pořádně vyprášil Mannoneho rukavice. Alban Lafont byl i při další konfrontaci s Ponceauem úspěšnější. Po hodině hry dvakrát zakončoval Andy Delort. Jednatřicetiletý forvard, který v Nantes hostuje z Nice, vedení svému novému týmu nezajistil.

To se totiž povedlo až Ludovicu Blasovi v 66. minutě, přičemž domácí desítce výrazně pomohlo, že se jí míč v rohu pokutového území trochu zamotal pod nohy. Tím zmátnul obránce, posunul si jej více do středu hřiště a následně cílil po zemi naprosto přesně k levé tyči - 1:0. Skvadra ve žlutém se pak spíše soustředila na bránění těsného náskoku.

To se jí mohlo stát osudným v minutě dvaaosmdesáté, neboť Jean-Victor Makengo vrátil Bambovi Diengovi, jenž patičkou sice přelstil muže v rukavicích, nicméně před čárou zachránil Fabien Centozne, který opravdu stál ve správný čas na správném místě. Moussa Sissoko pak při brejku nastřelil jen Bamu Meitého, jenž v poslední minutě po nedomluvě obránců Nantes zahodil stoprocentní příležitost.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele